Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Sainz bol najrýchlejší v tréningu na VC Brazílie

Pilot Ferrari Carlos Sainz zo Španielska prichádza v piatok 3. novembra 2023 na tréning na Veľkú cenu Brazílie formuly 1 na pretekárskom okruhu Interlagos v brazílskom Sao Paule. Foto: TASR/AP

Výsledky tréningu však veľa nenapovedajú, keďže iba pár jazdcov vyšlo na trať na mäkkých pneumatikách a zajazdilo na nich platný čas.

Sao Paulo 3. novembra (TASR) - Jazdci Ferrari boli najrýchlejší v jedinom tréningu na Veľkú cenu Brazílie, dvadsiate podujatie tohtoročného šampionátu F1. Na okruhu Interlagos v Sao Paule dosiahol v piatok najlepší čas Španiel Carlos Sainz (1:11,732 min.), o 108 stotín sekundy za ním zaostal tímový kolega Charles Leclerc.

Výsledky tréningu však veľa nenapovedajú, keďže iba pár jazdcov vyšlo na trať na mäkkých pneumatikách a zajazdilo na nich platný čas. Zo špičkových tímov to urobili iba piloti Ferrari, ktorí sa vďaka tomu ocitli na čele poradia. Tretí bol Brit George Russell na Mercedese (+0,133), štvrtý Nemec Nico Hülkenberg z tímu Haas (+0,196). Už istý majster sveta Holanďan Max Verstappen z Red Bullu sa ani nepokúsil atakovať najlepšie časy a skončil na 16. mieste (+1,061), informovala agentúra DPA.