Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Sainz získal pole position na VC Singapuru

Na snímke španielsky pilot formuly 1 Carlos Sainz z tímu Ferrari počas príprav na tretí trénenig pred nedeľnou Veľkou cenou Singapuru na mestskom okruhu v Marina Bay v Singapure 16. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Sainz dosiahol čas 1:30,984 a získal svoju druhú pole position za sebou a piatu v kariére celkovo.

Singapur 16. septembra (TASR) - Španiel Carlos Sainz na Ferrari vyštartuje do nedeľnej Veľkej ceny Singapuru formuly 1 z prvého miesta. Pole position si vybojoval v kvalifikácii, v ktorej šokujúco pohoreli oba vozy Red Bullu a do záverečnej tretej časti sa medzi elitnú desiatku nedostali. Jasný líder šampionátu Max Verstappen skončil jedenásty a jeho kolega Sergio Perez ešte o dve priečky nižšie.

Sainz dosiahol čas 1:30,984 a získal svoju druhú pole position za sebou a piatu v kariére celkovo. Za ním skončil s mankom 72 tisícin sekundy George Russell na Mercedese, tretí bol ďalší jazdec Ferrari Charles Leclerc.

Obhajca titulu Verstappen ešte na okruhu v Marina Bay nikdy nevyhral a kvalifikácia mu vôbec nevyšla. "Neviem, čo na to povedať. Je šokujúce zažiť to," reagoval dvojnásobný svetový šampión, ktorému na postup chýbalo sedem tisícin sekundy. Holanďan vyhral 10 predchádzajúcich Veľkých cien v prebiehajúcej sezóne, jeho Red Bull všetkých 14 doterajších podujatí. Perez vlani v Singapure triumfoval.

Kvalifikáciu museli prerušiť po vážnej nehode Lanca Strolla, ktorý na svojom Aston Martine narazil vo veľkej rýchlosti do bariér. Kanaďan bezprostredne po incidente hlásil prostredníctvom vysielačky do boxov: "Som v poriadku".