Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Tour de France má svoj hit, naspieval ho cyklistický šampión Greipel

Nemecký cyklista Andre Greipel Foto: TASR/AP

Trochu nezvyčajná dvojica v hudobnom priemysle, no ich tanečný song sa stáva hitom na internete a tiež na najprestížnejších cyklistických pretekoch sveta - Tour de France.

Bratislava 8. júla (TERAZ.sk) - Live Your Dream nie je iba sloganom cyklistického tímu Lotto Belisol, ale aj názov piesne, ktorú má na svedomí doktor tohto profitímu Servaas Bingé spolu s nemeckým cyklistickým šampiónom Andrém Greipelom. Trochu nezvyčajná dvojica v hudobnom priemysle, no ich tanečný song sa stáva hitom na internete a tiež na najprestížnejších cyklistických pretekoch sveta - Tour de France. Myšlienka sa zrodila počas pretekov Okolo Turecka a následne na pretekoch Okolo Flámska.

"Spolu s Andrém sme dostali myšlienku, že by nebolo zlé prísť s piesňou, ktorá sa stane hitom pre Tour de France. Rytmická skladba je o viere, tímovom duchu a žití svojho sna," opisuje tímový lekár Servaas Bingé pre oficiálnu stránku Lotto Belisol. Po návrate domov sa spojil so svojim hudobným partnerom Janom Borrém a začali na piesni pracovať. "Bolo celkom namáhavé nájsť ten správny hudobný štýl, ktorý by vystihoval Andrého, a ktorý by sa mu páčil. Zložili sme dve piesne a obe mu pustili. Záblesk v jeho očiach naznačil, ktorá je tá správna," dodal doktor. Nasledovalo nahrávanie songu v Kolíne nad Rýnom v mobilnom štúdiu. V tom čase prebiehali aj cyklistické majstrovstvá Nemecka. "Bol to fantastický zážitok. Spolupráca s Andrém je famózna, plná zábavy. Je inšpirujúce vidieť Andrého, ako sa ponoril do práce. Navyše o dva dni na to sa stal nemeckým šampiónom, čo len umocnilo posolstvo, ktoré pieseň nesie nielen v titule, ale aj v texte skladby - Live Your Dreams."

"Myšlienka zložiť pieseň pre Tour de France bola veľmi spontánna. Servaas použil background zo svojho songu De Ronde. Titul piesne je zároveň sloganom nášho tímu. Atmosféra počas nahrávania bola fantastická, plná zábavy," opisuje Greipel na oficiálnej stránke Lotto Belisol a s úsmevom dodáva: "Určite nezmením zamestnanie, moje zameranie je jasné, no zmeniť občas žáner nie je od veci."



Kto je André Greipel?

Cyklistickému šampiónovi sa na tohtoročnej Tour de France príliš nedarí. V doterajších troch etapách nezaznamenal výraznejší úspech, čo je na cyklistu jeho kalibru nevídané. Patrí k špurtérskym špecialistom a v súčasnosti je najlepší v počte dosiahnutých víťazstiev. Radí sa medzi také esá ako jeho krajan Marcel Kittel alebo Brit Mark Cavendish.

Medzi jeho najväčšie úspechy patrí 11 pódiových víťazstiev v seriáli Grand Tours - päť na Tour de France, štyri na Vuelta a España (v roku 2009 získal Zelené tričko) a dve na Giro d'Italia. Rovnako je víťazom klasiky Paríž-Bourges a celkovým víťazom austrálskeho závodu Tour Down Under, ktorý sa mu podarilo vyhrať dvakrát, v rokoch 2008 a 2010.