Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Šport

San Anotonio a Oklahoma do 2. kola, Dallas skončil

V noci na utorok zvíťazil tím Thunder na palubovke Mavs 103:97. Bez väčších problémov sa kvalifikovali do 2. kola play off aj hráči San Antonio, ktorí triumfovali v Utahu nad jazzmanmi.

New York 8. mája (TASR) - Basketbalisti Dallasu Mavericks už s určitosťou neobhája titul v zámorskej NBA, pretože v sérii 1. kola play off vypadli s tímom Oklahoma City po jednoznačnej prehre 0:4 na zápasy. V noci na utorok zvíťazil tím Thunder na palubovke Mavs 103:97. Bez väčších problémov sa kvalifikovali do 2. kola play off aj hráči San Antonio, ktorí triumfovali v Utahu nad jazzmanmi 87:81 a sériu vyhrali 4:0 na zápasy.

Tím Spurs, ktorý bol najvyššie nasadený na Západe, si tak napravil minuloročnú reputáciu, keď skončil v úvodnej "runde" play off na úkor grizlíkov z Memphisu. O štrnástu výhru San Antonia v rade sa výrazne pričinili Manu Ginobili 17 bodmi, zatiaľ čo Tony Parker a Tim Duncan pridali po jedenásť bodov. Hostia v Utahu kontrolovali vývoj štvrtého duelu, pričom v polovici záverečnej štvrtiny viedli už o 21 bodov. V tíme Jazz sa presadil s 26 bodmi a 10 doskokmi Al Jefferson.



play off NBA, 1. kolo:

Západná konferencia:

Utah - San Antonio 81:87

/Konečný stav série 0:4, postúpilo San Antonio/

Dallas - Oklahoma City 97:103

/Konečný stav série 0:4, postúpilo Oklahoma City/

LA Clippers - Memphis 101:97 pp

/Stav série 3:1/