Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Šanca dvojskifu Babač,Vančo postúpiť na londýnsku olympiádu žije

Lukáš Babač Foto: TASR/AP

Vo svetovej kvalifikácii vo švajčiarskom Luzerne sa narýchlo zložený slovenský dvojskif Lukáš Babač a Richard Vančo prebojoval z opravných jázd do semifinále.

Luzern 21. mája (TASR) - Slovenskí reprezentanti vo veslovaní Lukáš Babač a Richard Vančo môžu po pondelku ešte stále snívať o účasti na Hrách XXX. olympiády v Londýne. Vo svetovej kvalifikácii vo švajčiarskom Luzerne sa narýchlo zložený slovenský dvojskif prebojoval z opravných jázd do semifinále.

Na olympiádu však postúpia z Luzernu iba prvé dve posádky konečného poradia dvojskifu ťažkých váh. Doterajšie časy Slovákov, ktorých možno skôr považovať za "ľahkáčov", však príliš nenasvedčujú, že by mohli uspieť. Nepostupová definitíva im hrozila už v pondelok, keď 500 metrov pred cieľom figurovali až na piatej priečke, no výborne zvládli finiš a získali poslednú, tretiu semifinálovú miestenku za egyptskou a izraelskou posádkou.

V utorok sa predstavia v semifinále, rovnako ako ich krajan André Rédr, ktorý už v nedeľu v rozjazdách získal priamy postup do semifinále ťažkých skifov a tiež je v hre o Londýn.