Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sánkovanie: V Igls štartuje SP, Slováci aj so štyrmi juniormi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V rakúskom Igls počas víkendu odštartuje nový ročník Svetového pohára v sánkovaní. Na dráhu sa v piatkovej kvalifikácii vydá aj osem slovenských reprezentantov.

Igls 27. novembra (TASR) - Na dráhe v rakúskom Igls počas víkendu odštartuje nový ročník Svetového pohára v sánkovaní. V piatkovej kvalifikácii v rámci Pohára národov sa predstaví až osem slovenských reprezentantov vrátane štyroch juniorov. Debut v SP absolvuje dvojica Jakub Šimoňák, Patrik Tomaško, Katarína Šimoňáková i Ľubomír Kordek.

V súťaži jednotlivcov okrem skúseného Jozefa Ninisa, Mareka Solčanského a Kordeka zasiahne do bojov aj Patrik Korbela. Slovenskou ženskou jednotkou bude opäť Viera Gbúrová. "V porovnaní s minulou sezónou prišlo k omladeniu tímu, viacerí reprezentanti ukončili kariéru. Ján Harniš sa stal novým trénerom seniorov. Vo funkcii nahradil Ľubomíra Micka, ktorý pracuje pre Americkú sánkarsku federáciu ako asistent trénera. Partner Solčanského Karol Stuchlák skončil a tak Marek presedlal na jednosedadlové sane," informovala TASR nová generálna sekretárka Slovenského zväzu sánkarov Viera Findurová, ktorá nahradila vo funkcii Máriu Jasenčákovú.

Vrcholom sezóny budú v polovici februára MS v lotyšskej Sigulde. "Je to obľúbená dráha Jožka Ninisa, ktorý bude aj v novej sezóne našim najväčším želiezkom. Je najstarší i najostrieľanejší a verím, že v SP i na svetovom šampionáte dosiahne dobré výsledky. U Vierky Gbúrovej očakávame progres, dúfam, že sa bude častejšie objavovať v hlavnej súťaži. Juniori idú do Igls predovšetkým zbierať cenné skúsenosti," dodala Findurová.



kalendár Svetového pohára v sánkovaní:

29.-30. novembra Igls (Rak.)

6.-7. decembra Lake Placid (USA)

13.-14. decembra Calgary (Kan.)

3.-4. januára Königssee (Nem.)

17.-18. januára Oberhof (Nem.)

24.-25. januára Winterberg (nem.)

31. januára-1. februára: Lillehammer (Nór.)

21.-22. februara Altenberg (Nem.)

28. februára-1. marca Soči (Rus.)