Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Santos po postupe Portugalska: Ťažšie, ako sme čakali

Tréner Fernando Santos. Foto: TASR/AP

Portugalci v sobotu remizovali na milánskom San Siro s Talianskom 0:0 a s predstihom si tak zabezpečili prvenstvo v skupine znamenajúce účasť na finálovom turnaji.

Miláno 18. novembra (TASR) - Futbalisti Portugalska s predstihom ovládli 3. skupinu A-divízie Ligy národov UEFA 2018/2019 a podarilo sa im postúpiť na finálový turnaj aj bez svojej najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda. Podľa trénera majstrov Európy Fernanda Santosa však 33-ročný útočník Juventusu Turín naďalej zostáva neoddeliteľnou súčasťou národného tímu.

Portugalci v sobotu remizovali na milánskom San Siro s Talianskom 0:0 a s predstihom si tak zabezpečili prvenstvo v skupine znamenajúce účasť na finálovom turnaji, ktorý sa uskutoční v júni budúceho roku práve v Portugalsku. Santosovi zverenci si dokázali zabezpečiť postup aj bez Cristiana Ronalda, ktorý si po dohode s trénerom dal pauzu od národného mužstva a nenastúpil tak ani v jednom z predchádzajúcich stretnutí Ligy národov. "Ronaldo zostáva bez diskusie členom národného mužstva," potvrdil Santos. "Tešíme sa, že sa nám podarilo postúpiť. Bol to ťažší zápas, ako sme predpokladali. Taliani hrali pekný futbal. Svojim pohybom nám výrazne komplikovali akékoľvek pokusy o vypracovanie šancí," uviedol na sociálnej sieti.

Spokojnosť s herným prejavom svojich zverencov neskrýval ani tréner domácich Roberto Mancini. "V zápase sme dominovali až do 70. minúty, potom tempo opadlo. Je to pochopiteľné, keď hráte väčšinu zápasu na súperovej polovici. Ide o veľký herný progres v porovnaní s duelom proti Poľsku. Portugalci sú totiž lepším mužstvom ako Poliaci a my sme dokázali kontrolovať hru." Hoci Taliani v zápase jasne dominovali, nedokázali streliť gól a pripísali si tak šiestu domácu remízu v rade. "Vo futbale sú rozhodujúcim detailom góly. Nemyslím si však, že máme vpredu problémy. Často rozhodujú len centimetre. Postupne to prelomíme. Pozitívne je, že dokážeme držať loptu na súperovej polovici. Naša hra sa posunula ďalej, ako sme dúfali pred začiatkom súťaže."

Portugalci majú pred utorkovým domácim zápasom proti Poľsku už isté prvenstvo v skupine. Taliani, ktorí v štyroch zápasoch nazbierali 5 bodov, už definitívne skončia na druhom mieste v skupine, čím si zabezpečili zotrvanie v A-divízii. Poľsko zostúpilo do B-divízie.