Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šarapovová figuruje v ruskej nominácii na duel 1. kola s Holandskom

Na snímke ruská tenistka Maria Šarapovová Foto: TASR/AP

Nominácia ruského tímu okrem Šarapovovej zahŕňa aj Svetlanu Kuznecovovú, Jekaterinu Makarovovú a Dariu Kasatkinovú.

Moskva 27. januára (TASR) - V nominácii ruského tímu na zápas 1. kola tenisového Pohára federácie 2016 proti Holandsku (6.-7. februára v Moskve) napokon nechýba jeho najväčšia hviezda Maria Šarapovová. Miesto v kádri jej patrí aj napriek sporu s vedením miestnej federácie.

Šarapovová by rada štartovala na OH 2016 v Rio de Janeiro, podmienkou na to však je, aby odohrala aspoň jedno stretnutie tohtoročného Pohára federácie. Pôvodne chcela piata hráčka svetového rebríčka WTA duel s Holanďankami vynechať, čo sa však nestretlo s pochopením u šéfa Ruskej tenisovej federácie Šamiľa Tarpiščeva. "Keď prehráme a Maria proti Holandsku nebude hrať, príde o šancu zúčastniť sa na olympijskom turnaji," vyhlásil.

Nominácia ruského tímu okrem Šarapovovej zahŕňa aj Svetlanu Kuznecovovú, Jekaterinu Makarovovú a Dariu Kasatkinovú. Holanďanky pricestujú do Moskvy s jedinou hráčkou z prvej svetovej stovky rebríčka WTA Kiki Bertensovou. Ďalšími členkami holandského tímu sú Richel Hogenkampová, Cindy Burgerová a Arantxa Rusová.