Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Šarapovová a Halepová sa odhlásili z turnaja v Brisbane

Na archívnej snímke ruská tenistka Maria Šarapovová (vpravo) pózuje s trofejou po jej víťazstve nad Rumunkou Simonou Halepovou (vľavo) vo finále grandslamového tenisového turnaja Roland Garros v Paríži 7. júna 2014. Foto: TASR/AP

Stalo sa tak menej ako dva týždne pred začiatkom úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open, kde by mali obe hráčky patriť medzi favoritky na víťazstvo.

Brisbane 5. januára (TASR) - Ruska Maria Šarapovová i Rumunka Simona Halepová sa odhlásili z tenisového turnaja v Brisbane. Ako dôvod uviedli zdravotné problémy. Stalo sa tak menej ako dva týždne pred začiatkom úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open, kde by mali obe hráčky patriť medzi favoritky na víťazstvo.

Halepovú, ktorá bola v Brisbane nasadená ako turnajová jednotka, trápi zapálená achilovka. Šarapovová má problémy s predlaktím. "Na tréningu pred niekoľkými dňami som si poranila predlaktie. Z turnaja sa musím odhlásiť, do začiatku Australian Open chcem byť v poriadku," uviedla v stanovisku organizátorom Ruska, ktorá vlani v Brisbane triumfovala.

Svetová štvorka mala v utorok nastúpiť proti krajanke Jekaterine Makarovovej. Nahradila ju ďalšia Ruska Margarita Gasparjanová. Halepovú čakala Bieloruska Victoria Azarenková. "Bola som na vyšetrení. Nie je to nič vážne, ale stále je to zápal. Potrebujem niekoľko dní pauzu," uviedla k zraneniu Halepová.