Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Poznám ho už veľa rokov, tvrdí Šarapovová o novom trénerovi Connorsovi

Ruská tenistka a tretia nasadená hráčka Maria Šarapovová postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji v londýnskom Wimbledone po víťazstve nad Kristinou Mladenovicovou z Francúzska 7:6 (5), 6:3 v pondelok 24. júna 2013. Foto: TASR/AP

Connors je osemnásobným grandslamovým víťazom a patrí k legendám svetového tenisu.

New York 14. júla (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová, ktorá po nedávnom nevydarenom vystúpení na grandslamovom turnaji vo Wimbledone ukončila dlhodobú spoluprácu so švédskym trénerom Thomasom Högstedtom, už má za neho náhradu. Novým trénerom svetovej dvojky sa stal bývalý najlepší hráč sveta Jimmy Connors.

"S radosťou oznamujem, že mojim trénerom sa stal Jimmy Connors. Poznám ho veľa rokov a pracovali sme spolu krátko pred Australian Open 2008. Teším sa na spoluprácu s ním a verím, že bude úspešná," povedala ruská tenistka na svojej webovej stránke.

Connors je osemnásobným grandslamovým víťazom a patrí k legendám svetového tenisu. Američan vyhral rekordných 109 turnajov na okruhu ATP. Po konci kariéry v 90-tych rokoch sa z tenisu vytratil a objavil sa len na krátko po boku Andy Roddicka, ktorého trénoval v rokoch 2006 až 2008.

Šarapovová vypadla vo Wimbledone nečakane už v 2. kole s portugalskou kvalifikantkou Michelle Larcherovou de Britovou v dvoch setoch 3:6, 4:6 a bola to jej najhoršia prehra na grandslamovom turnaji za posledné tri roky. Najbližšie plánuje štartovať na tvrdom povrchu v Stanforde.