Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Šarapovová do semifinále s rekordom, stratila iba deväť gemov

Maria Šarapovová Foto: TASR/AP Photo

Šarapovová si poradila s krajankou Jekaterinou Makarovovou hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.

Melbourne 22. januára (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová pokračuje v spanilej jazde na grandslamovom turnaji Australian Open, kde sa suverénnym spôsobom prebojovala už do semifinále dvojhry. Šampiónka z Melbourne z roku 2008 si vo štvrťfinále ako nasadená dvojka poradila s krajankou Jekaterinou Makarovovou (19.) za 66 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.

Šarapovová v doterajšom priebehu turnaja stratila iba deväť gemov, čo je nový rekord. Doteraz patril tento primát Američanke Monice Selešovej, ktorá v roku 1991 na ceste do semifinále Australian Open dovolila uhrať súperkám 12 hier. S ľaváčkou Makarovovou mala Šarapovová problémy iba v úvode zápasu, keď si za stavu 2:1 prehrala podanie. Duel zakončila esom. Jej semifinálovou súperkou bude šiesta nasadená Číňanka Na Li. Šarapovová má po úvodnom podujatí veľkej štvorky šancu vrátiť sa na post svetovej jednotky, musí však získať cennú trofej.

Po triumfe nad Makarovovou bola vlaňajšia finalistka z Melbourne spokojná. "Mám veľkú radosť, že sa mi na Australian Open opäť podarilo postúpiť do semifinále. To, že som vytvorila ďalší rekord, je pekný bonus. Vždy je ťažšie, keď hráte tretí alebo štvrtý zápas a musíte čakať, kým sa dostanete na kurt. Snažím sa udržiavať v pohode a zatiaľ sa mi to darí. Je to taká rutina, kombinujem tréning s relaxom, navštevujem tie isté reštaurácie," povedala Šarapovová v prvom interview priamo na kurte.


Ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Jekaterina Makarovová (19-Rus.) 6:2, 6:2,
Na Li (6-Čína) - Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) 7:5, 6:3