Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Šarapovová zdolala vo finále v Tchien-ťine Sobolenkovú

Ruská tenistka Maria Šarapovová. Foto: TASR/AP

Ruská tenistka po odpykaní si trestu za doping získala ďalší titul.

Tchien-ťin 15. októbra (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová získala v čínskom Tchien-ťine svoj prvý titul po odpykaní si trestu za doping a celkovo už 36. v kariére na okruhu WTA. V nedeľňajšom finále zdolala Bielorusku Arinu Sobolenkovú po vyše dvojhodinovom boji 7:5, 7:6 (8).

Bývalá svetová jednotka, ktorá štartovala v Číne vďaka voľnej karte, predtým naposledy vyhrala turnaj v máji 2015 v Ríme. Tridsaťročná Šarapovová, ktorá v semifinále vyradila obhajkyňu titulu domácu Šuaj Pcheng, nestratila v Tchien-ťine ani set a skvelú bilanciu si udržala aj vo finále. Sobolenková neudržala v druhom sete vedenie 5:1, tretí si už v tajbrejku vynútiť nedokázala. Šarapovová premenila až štvrtý mečbal.

Päťnásobná grandslamová šampiónka sa na okruh WTA vrátila po 15-mesačnom treste za doping koncom apríla v Stuttgarte. Práve tam slávila dosiaľ jedinú semifinálovú účasť, v ďalšej časti sezóny laborovala so zranením stehenného svalu a ruky. Po triumfe v Tchien-ťine sa v rebríčku WTA posunie na 57. miesto, Sobolenková sa po životnom turnaji prvýkrát objaví v elitnej stovke, figurovať bude v ôsmej desiatke.

dvojhra - finále:



Maria Šarapovová (Rus.) - Arina Sobolenková (Biel.) 7:5, 7:6 (8)