Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Komárno zdolalo Prievidzu vysoko 90:70 a je výhru od titulu

Na ilustračnej fotografii hráč Prievidze Miloš Miljkovič (vľavo v popredí) a v pozadí hráč Komárna Babatunde Alawoya v prvom zápase finále play off basketbalovej Eurovia SBL mužov BC Prievidza - MBK Rieker Com Therm Komárno 25. apríla 2015 v Prievidzi. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V stredajšom štvrtom stretnutí finále play off SBL triumfovali nad BC Prievidza vysoko 90:70.

Komárno 6. mája (TASR) - Basketbalistov MBK Rieker Com Therm Komárno delí od zisku premiérového majstrovského titulu jediné víťazstvo. V stredajšom štvrtom stretnutí finále play off SBL triumfovali nad BC Prievidza vysoko 90:70 a v sérii vedú 3:1 na zápasy. Piaty duel je na programe 9. mája o 19.00 h na Hornej Nitre.

SBL finále - 4. zápas

MBK Rieker Com Therm Komárno - BC Prievidza 90:70 (57:25)

Zostavy a body:

Komárno: Bannister 18, Jankovič 15, Igrutinovič 13, Bilič 12, Alawoya 9 (Halada 9, Kratochvíl 7, Kozlík 6, Marchyn 1, Maslík 0, Jurčina 0, Slezák 0)

Prievidza: Marič 11, Baťka 9, Evans 9, Vasilič 4, Hovaňák 3 (Klarič 12, Batina 6, Hašan 6, Zadnik 5, Jašš 5, Miljkovič 0).

TH: 18/13 - 17/12, trojky: 13:8, fauly: 22:23, rozhodovali: Gabara, Kúkelčík, Tomašovič, 900 divákov

Štvrtiny: 26:16, 31:9, 20:21, 13:24

/stav série: 3:1/



Komárno v predchádzajúcom zápase predviedlo svoj najslabší ofenzívny výkon v sezóne, keď v Prievidzi nastrieľalo iba 56 bodov. Domáci nastúpili odhodlaní zložiť reparát a do súpera sa od úvodu pustili zostra a bez rešpektu. Zaznamenali prvých 12 bodov duelu a rýchlo sa ujali dvojciferného vedenia. Zaskočení hostia sa nevedeli v útoku vôbec presadiť a prvý kôš z hry zaznamenali až v 5. minúte.

Po troch úspešných trojkových pokusoch Batinu sa im síce podarilo znížiť, ale ofenzívny uragán Komárna to spomalilo iba na chvíľu. Druhá štvrtina začala pre Prievidzu ešte horšie ako tá prvá. Po dvoch trojkách Kozlíka a jednej z ruky Bannistera viedli domáci 37:16. V 15. minúte to už bolo 45:17 a hostia vyzerali na uterák. Prvý polčas sa napokon skončil výsledkom 57:25. Domáci v ňom strieľali z hry s viac ako 60-percentnou úspešnosťou, premenili deväť trojok a za úvodných 20 minút prekonali svoju celkovú bodovú produkciu zo sobotňajšieho súboja.

Do druhého polčasu tréner Prievidze Krunoslav Krajnovič urobil viacero zmien v zostave, ktoré však mali iba krátkodobý efekt. Hostia hrozivé manko mierne stiahli, ale potom si opäť nedali pozor na ďalekonosné pokusy MBK. Domáci si potom s prehľadom udržiavali 30-bodový náskok a ich kouč Miljan Čurovič si mohol dovoliť poslať do hry aj viacerých lavičkových hráčov. V štvrtej časti hry sa duel už len dohrával. Domáci na radosť vypredanej haly predviedli niekoľko efektných akcií a po záverečnom hvizde mohli oslavovať vysoké víťazstvo.


Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Poučili sme sa z vecí, ktoré sme urobili zle v predchádzajúcom zápase. Hráči správe vybehli naladení na tento duel a odohrali skutočne výborné stretnutie. Pre mňa osobne bolo veľmi dôležité, že po prehre v Prievidzi sme dokázali predviesť takýto výkon. Pred chlapcami fakt klobúk dole. Opäť nás podržalo hladisko, diváci sú našim šiestym hráčom na palubovke."

Krunoslav Krajnovič, tréner Prievidze: "Dnes bol súper na každej lopte prvý, či to bolo na útočnom alebo obrannom doskoku. Hrali sme pomaly, v defenzíve sme nemali tlak na loptu. Hráči si asi mysleli, že po víťaznom domácom zápase prídeme sem a Komárno sa porazí samé. Bez srdca a hlavy sa hrať nedá. V ďalšom zápase skúsime na súpera niečo nové, pretože ja rezignovať nechcem a do Komárna sa ešte určite chceme vrátiť."