Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovinec Nuhanovič sa stal novou posilou basketbalového Interu

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Skúsený pivot, ktorý 24. novembra oslávil 34. narodeniny, už na Slovensku pôsobil, keď obliekal dresy Levíc a Nitry.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Slovinský basketbalista Salih Nuhanovič sa stal novou posilou účastníka SBL BK Inter Bratislava. Skúsený pivot, ktorý 24. novembra oslávil 34. narodeniny, už na Slovensku pôsobil, keď obliekal dresy Levíc a Nitry.

Nuhanovič naposledy hral v kosovskom klube KB Peja, predtým v rumunskom CSM Oradea a tuniskom Club Africain Tunis. "Od začiatku sme vedeli, že potrebujeme ešte jedného podkošového hráča. Nuhanoviča poznáme už dlhú dobu. Vieme, že v obrane zaistí výšku a doskok, v útoku dobre zapadne do útočných akcií a systémov. Ide o skúseného hráča, ktorý už pôsobil na Slovensku a pozná ligu. S niektorými našimi hráčmi hrával tu, na Slovensku, s niektorými v Rumunsku. Vždy však pôsobil vo výborných kluboch, ktoré vyhrávali titul, alebo aspoň o titul bojovali. Naviac má skúseností z európskych pohárov. Dokáže dominovať pod košom a spraviť rozdiel. Určite nám pomôže," opísal novú posilu tréner interistov Oliver Vidin.

Ako informoval oficiálny klubový web Bratislavčanov, Nuhanovič si odbije debut za Inter v stredajšom zápase na palubovke MBK Rieker Com-therm Komárno.