Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Scaloni po remíze Argentíny v Nemecku: Veľké pozitívum do budúcnosti

Lionel Scaloni, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Kouč argentínskeho tímu na Vestfálskom štadióne nemal k dispozícii potrestaného Lionela Messiho, Sergia Agüera, Maura Icardiho ani Angela di Mariu.

Dortmund 10. októbra (TASR) - Dve odlišné tváre predviedli argentínski futbaloví reprezentanti v prípravnom zápase proti Nemecku v Dortmunde. V prvom polčase nenašli recept na rýchlu, kombinačnú hru domácich a prehrávali 0:2. V druhom dejstve po príchode nových hráčov ožili a po bojovnom výkone napokon dosiahli remízu 2:2.

Tréner Juhoameričanov Lionel Scaloni po skončení duelu neskrýval spokojnosť. "V prvom polčase sme spravili dve-tri chyby, ktoré súper potrestal, no v druhom dejstve sme vyrástli. Chytili sme opraty zápasu do vlastných rúk, boli sme trpezliví a podarilo sa nám vyrovnať. Chcel by som pochváliť hráčov za prístup. Za stavu 0:2 to nezabalili a príkladne bojovali až do konca. Je to veľké pozitívum do budúcnosti," uviedol Scaloni pre akreditované médiá.

Kouč argentínskeho tímu na Vestfálskom štadióne nemal k dispozícii potrestaného Lionela Messiho, Sergia Agüera, Maura Icardiho ani Angela di Mariu. Vo veľmi dobrom svetle sa prezentovali striedajúci Lucas Alario s Lucasom Ocamposom, ktorí sa postarali o oba góly. Ocampos skóroval hneď pri svojom debute v najcennejšom drese.

Nemci pôsobili v druhom polčase pasívnym a ťažkopádnym dojmom, robili chyby pri rozohrávke, čo bola voda na mlyn Argentínčanov. "V prvom polčase sme na súpera vybehli a po dvoch pekných akciách strelili dva góly. Nedokázali sme však udržať nasadené tempo celých 90 minút. Stratili sme pár ľahkých lôpt, prestali sme hrať odvážne a dostali sme sa do problémov," priznal nemecký kouč Joachim Löw, ktorému chýbali viaceré zranené opory na čele s kapitánom Tonim Kroosom.