Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Schalke je v lige už 27 duelov bez výhry, v Augsburgu prišlo aj o Utha

Na snímke uprostred obranca Schalke Malick Thiaw oslavuje so spoluhráčmi svoj úvodný gól v zápase 6. kola nemeckej Bundesligy. Foto: TASR/AP

Ligový rekord v sérii zápasov bez víťazstva drží už 54 rokov Tasmania Berlín, ktorej hráči čakali na jej zlomenie 31 duelov.

Berlín 14. decembra (TASR) - Mizéria futbalistov Schalke 04 Gelsenkirchen v nemeckej Bundeslige pokračuje. Klubový rekord v počte ligových duelov bez víťazstva predĺžili v nedeľu na pôde Augsburgu, keď inkasovali v početnej výhode v nadstavenom čase na 2:2 a chuť výhry v súťaži neokúsili už 27-krát za sebou. Aby toho nebolo málo, už v 10. minúte stratili najlepšieho útočníka Marka Utha, ktorý po hrôzostrašnom zranení hlavy putoval do nemocnice.

Uth sa zranil v hlavičkovom súboji s obrancom domácich Felixom Uduokhaiom. Ten ho trafil tak nešťastne, že Uth upadol do bezvedomia a okamžite ho previezli do nemocnice na pozorovanie. Obe mužstvá boli po incidente a asi 15-minútovom ošetrovaní Utha viditeľne otrasené. Skóre otvoril nešťastným vlastným gólom Suat Serdar po polhodine hry, hosťom sa ale v 52. minúte podarilo vyrovnať vďaka Benitovi Ramanovi. Vzápätí za faul lakťom v ďalšom vzdušnom súboji dostal po druhej žltej aj červenú kartu domáci Florian Niederlechner. Schalke presilovku využilo v 61. minúte vďaka Nassimovi Boujellabovi, ten už vtedy hral so zabandážovanou hlavou po inom vzdušnom súboji s Uduokhaiom. Domáci v závere zavelili na mohutnú ofenzívu, ktorú vo vyrovnanie pretavil hlavičkou v 90.+3 minúte Marco Richter a to mal ešte následne aj veľkú šancu na ďalší gól.

Po súboji však rezonovalo najmä zranenie 29-ročného Utha. "Takéto veci nechcete zažiť. Podľa prvých správ sa má dobre. Modlili sme sa, aby to nebolo nič vážne. Bol celý od krvi. Chceli sme vyhrať aj pre neho, žiaľ, nepodarilo sa," povedal po zápase tréner Schalke Manuel Baum. Uth už v nedeľu večer na sociálnej sieti napísal: "Ďakujem za všetky slová podpory. Cítim sa dobre a dúfam, že ma zajtra pustia z nemocnice." K incidentu sa pre Sky vyjadril aj Uduokhai: "V prvom momente som si neuvedomil, aké je to vážne. Potom som ho ale videl ležať na zemi. Veľa vecí mi prebehlo hlavou, zľakol som sa a bál som sa o neho. Som šťastný, že je v poriadku."

Ligový rekord v sérii zápasov bez víťazstva drží už 54 rokov Tasmania Berlín, ktorej hráči čakali na jej zlomenie 31 duelov.