Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Schalke ukončilo spoluprácu s trénerom Stevensom

Huub Stevens Foto: TASR/AP Photo

Päťdesiatdeväťročný Holanďan prevzal tím po Ralfovi Rangnickovi, ktorý odišiel z klubu pre únavu v septembri 2011.

Gelsenkirchen 16. decembra (TASR) – Vedenie nemeckého futbalového klubu Schalke sa po šesťzápasovej sérii bez víťazstva rozlúčilo s trénerom Huubom Stevensom.

Tím z Gelsenkirchenu na svojej internetovej stránke potvrdil, že sa so Stevensom vzájomne dohodli na ukončení zmluvy. Podľa informácie agentúry AP tím s okamžitou platnosťou opustil aj asistent trénera Markus Gisdol.

Päťdesiatdeväťročný Holanďan prevzal tím po Ralfovi Rangnickovi, ktorý odišiel z klubu pre únavu v septembri 2011.

Nedeľňajší tréning Schalke povedie tréner tímu do 17 rokov Jens Keller, ktorý bude sedieť na lavičke Schalke aj v utorňajšom dueli Nemeckého pohára proti Mainzu.

Schalke v minulej sezóne obsadilo v lige tretiu priečku a vybojovalo si tak účasť v Lige majstrov. V tomto ročníku Schalke v lige získalo z úvodných deviatich zápasov dovedna 20 bodov, no z nasledujúcich ôsmich pred zimnou prestávkou iba päť. V Lige majstrov vyhralo Schalke základnú B-skupinu pred Arsenalom.

Holandský kouč pôsobil v Schalke aj v rokoch 1996 až 2002. Počas jeho prvého pôsobenia v tím triumfoval v Pohári UEFA (1997), vyhral Nemecký pohár (2001 a 2002) a v roku 2001 mu tesne unikol ligový titul.