Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Schmiedlová je kandidátkou na Vychádzajúcu hviezdu za mesiac júl

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová, archívne foto Foto: TASR/AP

Schmiedlová minulý mesiac získala druhý titul na okruhu WTA, keď triumfovala na antuke v Bukurešti.

New York 4. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová je kandidátkou na Vychádzajúcu hviezdu WTA za mesiac júl. Zverenka trénera Milana Martinca sa dostala medzi nominovanú trojicu spoločne s Ruskou Margaritou Gasparjanovou a Nemkou Annikou Beckovou, meno držiteľky ocenenia oznámia v piatok 7. augusta. Informovala o tom oficiálna stránku Ženskej tenisovej asociácie.

Schmiedlová kandiduje aj na Hráčku mesiaca spoločne s Gasparjanovou, Austrálčankou Samanthou Stosurovou a Švédkou Johannou Larssonovou. Odchovankyňa košického tenisu minulý mesiac získala druhý titul na okruhu WTA, keď triumfovala na antuke v Bukurešti. Vo finále dvojhry v rumunskej metropole si poradila s najvyššie nasadenou Taliankou Sarou Erraniovou a po skončení turnaja sa stala prvýkrát v kariére slovenskou jednotkou. Úspešne si počínala aj v rakúskom Bad Gasteine, kde postúpila až do semifinále, v ktorom nestačila na Stosurovú.

Talentovaná Slovenka ašpiruje na Vychádzajúcu hviezdu už po tretí raz v tomto roku. V prvom prípade jej ocenenie "vyfúkla" Češka Karolína Plíšková, v druhom Ukrajinka Jelina Svitolinová. Teraz bude pri hlasovaní, ktoré potrvá do štvrtka 6. augusta do 11.59 SEČ, jej najväčšou súperkou zrejme mladá Ruska Gasparjanová. Dvadsaťročná Moskovčanka počas uplynulého víkendu na turnaji v azerbajdžanskom Baku zaknihovala víťazné double, keď triumfovala vo dvojhre aj vo štvorhre.