Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Schmiedlová sa stala víťazkou turnaja v Parme

Slovenská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder slovinskej dvojky Ely Naly Miličovej počas úvodnej dvojhry kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej (PBJK) Slovensko - Slovinsko v Bratislave v piatok 12. apríla 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pre Schmiedlovú je to druhý titul na podujatiach kategórie W125.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Parma 19. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa stala víťazkou turnaja WTA 125 v Parme. Vo finále dvojhry zdolala v pozícii nasadenej štvorky osmičku "pavúka" Mayar Sherifovú z Egypta 7:5, 2:6, 6:4.

Pre Schmiedlovú je to druhý titul na podujatiach kategórie W125. Z prvého sa tešila v roku 2021 v Belehrade. Okrem toho má na svojom konte tri tituly z hlavného okruhu WTA (Katowice, Bukurešť, Bogota).

Po vlaňajšom finále som tento rok veľmi chcela vyhrať a odniesť si trofej pre víťazku. Som rada, že sa mi to podarilo. V semifinále som odohrala veľmi dlhý zápas, vôbec najdlhší v mojej kariére. Dnes som sa cítila trošku unavená, som rada, že som na konci našla silu, pretože Mayar je výborná hráčka a bojovníčka. Veľa to pre mňa znamená,“ uviedla Schmiedlová pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu. V onlajn vydaní svetového rebríčka WTA sa posunula na 53. miesto.

dvojhra - finále:

Anna-Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR-4) - Mayar Sherifová (8-Rg.) 7:5, 2:6, 6:4