Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Schmiedlová vyzve na olympiáde Vinciovú, favoritkou je Talianka

Na kombosnímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (vľavo) a Talianka Roberta Vinciová (vpravo). Foto: TASR/AP

Martin, ktorý je náhradou za Kližana, sa postaví v 1. kole tenisovej dvojhry proti Kudlovi.

Rio de Janeiro 4. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na olympijských hrách v Riu de Janeiru proti šestke "pavúka" Talianke Roberte Vinciovej. V mužskom singli dostal Andrej Martin rovnako nenasadeného Američana Denisa Kudlu, v debli s Igorom Zelenayom sa zasa predstaví proti nemeckému duu Philipp Kohlschreiber, Jan-Lennard Struff. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v dejisku Hier XXXI. olympiády.

Schmiedlová narazila v doterajšej kariére na Vinciovú len raz, vlani v novembri ju v D-skupine na "malých" MS WTA v čínskom Ču-chaji deklasovala za 55 minút 6:1, 6:0. Vzhľadom na súčasnú formu a skúsenosti však bude jasnou favoritkou Talianka. Vzájomný súboj sa uskutoční v sobotu, jeho víťazka nastúpi v 2. kole proti lepšej z rusko-tureckej dvojice Jekaterina Makarovová - Cagla Büyükakcayová. Úradujúca olympijská šampiónka Serena Williamsová nastúpi v 1. kole proti Austrálčanke Darii Gavrilovovej, turnajovú dvojku Nemku Angelique Kerberovú čaká Kolumbijčanka Mariana Duqeuová.

Na Martina, ktorý potvrdil rastúcu formu finálovou účasťou na uplynulom turnaji ATP v Umagu, čaká Kudla. Dvadsaťtriročný Američan ťahá od trávnatého turnaja v Stuttgarte šestzápasovú šnúru prehier. Pre oboch to bude prvá vzájomná konfrontácia, pričom jej víťaz narazí v 2. kole buď na 13. nasadeného Nemca Philippa Kohlschreibera, alebo Argentínčana Guida Pellu. Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič absolvuje úvodnú dvojhru proti Argentínčanovi Juanovi Martinovi del Potrovi, ktorý ho pred štyrmi rokmi v Londýne zdolal v zápase o bronz. Obhajcu zlata Brita Andyho Murrayho čaká v 1. kole Srb Viktor Troicki.

Na snímke tenista Andrej Martin.
Foto: TASR - Martin Baumann


V dvojhre sa mali pôvodne predstaviť obe slovenské singlové jednotky Martin Kližan a Dominika Cibulková. Kližan však niekoľko dní pred štartom olympiády odriekol svoju účasť z obáv pred vírusom zika, Cibulkovú zasa vyradil z hry zápal v päte. Za Kližana nastúpi v dvojhre Martin, ktorý sa predstaví aj vo štvorhre s Igorom Zelenayom. Za Cibulkovú chcel Slovenský tenisový zväz (STZ) miestenku pre Kristínu Kučovú, ale Medzinárodná tenisová federácia (ITF) jej štart pod piatimi kruhmi neodobrila.


Žreb singlového "pavúka" na OH 2016 v Riu de Janeiru:

dvojhra - 1. kolo:
muži: Denis Kudla (USA) - Andrej MARTIN (SR)
ženy: Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Roberta Vinciová (6-Tal.)

štvorhra:
muži: Philipp Kohlschreiber, Jan-Lennard Struff (Nem). - Andrej MARTIN, Igor ZELENAY (SR)
ženy: Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Roberta Vinciová (6-Tal.)