Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Schmiedlová zdolala Kužmovú, postúpila do 2. kola v Prahe

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová, archívna snímka. Foto: FOTO TASR - Raimonds Volonts/Lotyšská tenisová federácia

V 1. kole uspela aj Jana Čepelová, úspešná kvalifikantka deklasovala Švajčiarku Stefanie Vögeleovú za 61 minút 6:1, 6:2.

Praha 30. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji WTA v Prahe. V úvodnom kole zdolala v utorok krajanku a sedmičku "pavúka" Viktóriu Kužmovú 6:3, 6:3. Zápas trval hodinu a 24 minút.

Čisto slovenský duel sa mal pôvodne hrať už v pondelok, ale prvý deň na podujatí Prague Open kompletne "zrušil" dážď. Schmiedlová sa v 2. kole stretne s víťazkou súboja medzi Srbkou Aleksandrou Kruničovou a Nemkou Tamarou Korpatschovou.

V 1. kole uspela aj Jana Čepelová, úspešná kvalifikantka deklasovala Švajčiarku Stefanie Vögeleovú za 61 minút 6:1, 6:2. V osemfinále narazí na domácu šiestu nasadenú hráčku Kateřinu Siniakovú.

dvojhra - 1. kolo:


Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Viktória KUŽMOVÁ (7-SR) 6:3, 6:3, Jana ČEPELOVÁ (SR) - Stefanie Vögeleová (Švaj.) 6:1, 6:2, Kateřina Siniaková (6-ČR) - Dalila Jakupovičová (Slovin.) 6:0, 6:2