Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Schumacherov pódiový pôst sa vo Valencii skončil po 2093 dňoch

Michael Schumacher po VC Európy. Foto: TASR/AP

Po tom, čo poďakoval všetkým v tíme Mercedes, niekdajší majster sveta so smiechom skonštatoval: "Už som si aj odvykol."

Valencia 24. júna (TASR) - Nemecký pilot F1 Michael Schumacher je po 2093 dňoch opäť na pódiu.

"Wow!" kričal sedemnásobný majster sveta do vysielačky po VC Európy vo Valencii, kde obsadil tretiu priečku. Naposledy stál na pódiu 1. októbra 2006 po triumfe na VC Číny.

Po tom, čo poďakoval všetkým v tíme Mercedes, so smiechom skonštatoval: "Už som si aj odvykol."

V nedeľu to pritom na pódium rozhodne nevyzeralo, 43-ročný jazdec totiž skončil v kvalifikácii dvanásty.

V cieli sa členov tímu spýtal, na ktorom mieste vlastne skončil. "A tí mi povedali: Si tretí," prezradil. "Som pyšný, vďačný a jednoducho šťastný," zakončil Schumacher po jeho už 155. pódiovom umiestnení v kariére.

Kolíziu s Maldonadom Hamilton už predýchal

Brit Lewis Hamilton zostal po Veľkej cene Európy automobilov F1 vo Valencii frustrovaný a nazlostený. Potom, čo po kolízii s Venezuelčanom Pastorom Maldonadom dve kolá pred koncom pretekov prišiel o takmer isté pódiové umiestnenie jazdec tímu McLaren búchal zúrivo rukami do volantu a napokon ho vyhodil von z kokpitu.

"Bol to pre nás ťažký deň, ale taký je život. Raz ste hore, raz dole, treba sa s tým vyrovnať," povedal už s emóciami pod kontrolou Hamilton v rozhovore pre BBC. "Dal som do pretekov všetko. Už teraz sa teším na Silverstone," dodal Hamilton.

"Lewis sa ma snažil vytlačiť z trate, nenechal mi žiadny priestor. Nabehol som monopostom na obrubník a už sa s tou situáciou nedalo nič robiť," opísal svoj pohľad na kolíziu Maldonado.

Z tejto situácie napokon vyťažil sedemnásobný majster sveta Michael Schumacher na Mercedese, ktorý sa od 1. októbra 2006 prvýkrát opäť postavil na stupne víťazov.