Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Schweinsteiger a Ivanovičová majú za sebou už aj cirkevný sobáš

Ana Ivanovičová a Bastian Schweinsteiger Foto: TASR/AP

Športové celebrity vstúpili už v utorok v Meste lagún do stavu manželského civilným sobášnym obradom.

Benátky 13. júla (TASR) - Nemecký futbalový internacionál, svetový šampión spred dvoch rokov Bastian Schweinsteiger (31) a bývalá svetová tenisová jednotka Ana Ivanovičová (28) zo Srbska majú za sebou dnes už aj cirkevný sobáš. Jeho dejiskom bol vo večerných hodinách kostol Chiesetta della Misericordia v talianskych Benátkach.

Ide o chrám z 10. storočia, ktorý prešiel v 13. storočí kompletnou rekonštrukciou, po ktorej sa zmenil na stavbu gotického štýlu.

Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild.

Športové celebrity vstúpili už v utorok v Meste lagún do stavu manželského civilným sobášnym obradom.

Manželia budú v civilnom živote používať priezvisko Schweinsteiger, avšak na tenisových kurtoch mieni Ana hrať naďalej s rodným menom.

Mimochodom, nemecké médiá si všimli Ivanovičovej značný zmysel pre dodržiavanie tradícií, v súlade s ktorými stúpila partnerovi v utorok pri svadobnom obrade podpätkom na nohu, aby, ako sa hovorí, dala najavo, kto bude hrať v manželstve prvé husle.

Medzi svadobčanmi, ktorí pricestovali do Benátok sčasti už s predstihom, sa očakával i dnes prílet viacerých veľkých mien, údajne i Novaka Djokoviča, novomanželkinho krajana alebo Wayna Rooneyho, novomanželovho spoluhráča z Manchestru United.

S určitosťou nemôžu chýbať "Schweiniho" priatelia, úspešný nemecký reprezentant v zjazdovom lyžovaní Felix Neureuther, ale aj kolegovia z nemeckej futbalovej reprezentácie Thomas Müller a Lukas Podolski, bývalý prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness či víťazka grandslamového turnaja Australia Open a čerstvá finalistka Wimbledonu Angelique Kerberová.

Nevedno, či do Benátok zamieril aj čerstvý už dvojnásobný wimbledonský šampión Andy Murray.

Nevestu v krásnej bielej róbe s megadlhým závojom a ženícha v slušivom tmavom obleku prepravili do dejiska cirkevného obradu podobne ako v utorok lodnou cestou, a to osve. Aj hostia smerovali do kostola vodnými taxíkmi.

Novomanželom gratulovalo prostredníctvom sociálnych sietí mnoho subjektov, napríklad Ženská tenisová asociácia (WTA), ale aj novomanželov bývalý a súčasný zamestnávateľ - futbalové kluby Bayern Mníchov a Manchester United, nemecká futbalová reprezentácia, či poľský internacionál a bývalý Schweinsteigerov spoluhráč Robert Lewandowski.

Pre Benátky to nebola prvá skúsenosť so sobášom celebrít, veď si tam povestné áno povedali v minulosti aj hviezdy strieborného plátna ako Salma Hayeková, Woody Allen alebo George Clooney.