Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sebakritickí Francúzi varujú pred rýchlosťou futbalistov z Peru

Na snímke francúzsky hráč Kylian Mbappe. Foto: TASR/AP

Francúzom štatisticky juhoamerickí súperi nesedia, naposledy v marcovej príprave podľahli v Paríži Kolumbii 2:3.

Jekaterinburg 21. júna (TASR) - Francúzski futbalisti sa v prvom súboji na svetovom šampionáte v Rusku proti Austrálii ťažko presadzovali v ofenzíve, napokon si však po vydretom víťazstve 2:1 pripísali do tabuľky C-skupiny "povinné" tri body. Na druhej strane ich štvrtkový súper Peru predviedol proti Dánsku výborný výkon, no na zisk čo i len bodu nestačil a po prehre 0:1 visí nad juhoamerickým zástupcom imperatív zabojovať proti "Les Bleus".

"Myslím, že sme na Peru pripravení. Vieme, že to bude náročný zápas. Súper má rýchlych a nebezpečných hráčov," vyhlásil pravý obranca francúzskeho tím Benjamin Pavard. "Po prehre s Dánskom sa budú snažiť získať niečo proti nám. Ich motivácia bude obrovská," dodal Pavard.

Viacerým favoritom zatiaľ na finálovom turnaji ruže nekvitnú. Zaváhali Argentína, Brazília i Nemecko. Francúzi síce papierové prognózy potvrdili, ale na ihrisku to z ich strany nebola žiadna sláva. "Sme si vedomí toho, že to nebol perfektný výkon. Sme sebakritickí, musíme sa zlepšiť, keď chceme na tomto šampionáte niečo dokázať," poznamenal stredopoliar Blaise Matuidi, ktorý odohral proti Austrálii necelú štvrťhodinu.

Francúzom štatisticky juhoamerickí súperi nesedia, naposledy v marcovej príprave podľahli v Paríži Kolumbii 2:3. "Nesmieme si pripustiť tlak, ten bude na hráčoch Peru," dodal Pavard. Otáznik visí nad štartom útočníka Antoinea Griezmanna, ktorý pre problém s členkom predčasne ukončil utorňajší tréning. Jeho výkon podrobil tréner Didier Deschamps kritike, pravdepodobne ho však opäť zaradí do základnej zostavy.

Peruáncov prišlo podporiť na šampionát obrovské množstvo fanúšikov, ktorí budú "dvanástym hráčom" aj v súboji s ďalším európskym protivníkom. "Chceli sme im urobiť radosť, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Naša misia na šampionáte sa však nekončí. Naša mentalita nie je porazenecká. Budeme bojovať až do konca," citovala slová peruánskeho lodivoda Ricarda Garecu stránka goal.com. Jeho tím prišiel o 15-zápasovú sériu bez prehry, verí však, že nezanechá na mužstve stopy. "Čaká nás nový zápas. Prehru s Dánskom sme už hodili za hlavu, pretože šampionát pokračuje v rýchlom tempe ďalej."

Zápas Francúzsko - Peru má úvodný výkop vo štvrtok 21. júna o 17.00 SELČ v Jekaterinburgu, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Dvojke. Hlavným rozhodcom je Mohammed Abdulla Hassan Mohamed zo SAE.

C-skupina, 2. kolo:



FRANCÚZSKO - PERU, štvrtok 21. júna, 17.00 SELČ, Jekaterinburg (Jekaterinburg Aréna)

hlavný rozhodca: Mohammed Abdulla Hassan Mohamed (SAE)

predpokladané zostavy:

Francúzsko: Lloris - Pavard, Umtiti, Varane, Hernandez - Matuidi, Kante, Pogba - Dembele, Mbappe, Griezmann

Peru: Gallese – Advincula, Rodriguez, Ramos, Trauco – Tapia, Yotun – Carrillo, Cueva, Flores – Farfan

Tabuľka C-skupiny:

1. Francúzsko 1 1 0 0 2:1 3

2. Dánsko 1 1 0 0 1:0 3

3. Austrália 1 0 0 1 1:2 0

4. Peru 1 0 0 1 0:1 0