Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šéf FIFA Blatter necestuje do zahraničia, jedinou výnimkou je Rusko

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter Foto: TASR/AP

Švajčiar od májového zatknutia siedmich vysokých funkcionárov FIFA v Zürichu neopustil svoju domovinu.


Zürich 5. júla (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter obmedzil pre vyšetrovanie korupčnej kauzy cestovanie do zahraničia.

"Nebudem riskovať do chvíle, kým nebude všetko vyjasnené," cituje slová 79-ročného funkcionára internetový portál sport1.de.

Švajčiar od májového zatknutia siedmich vysokých funkcionárov FIFA v Zürichu neopustil svoju domovinu. Blatter, ktorý do zahraničia pravidelne cestoval, zrušil "pre povinnosti v sídle federácie" plánovanú účasť na MS hráčov do 20 rokov na Novom Zélande a finále MS žien v Kanade. "Kapitán ostáva na mostíku," tvrdí. Jedinou výnimkou je plánovaná účasť na júlovom žrebovaní kvalifikačných skupín MS 2018 v Rusku.

Podľa špekulácií sa šéf FIFA obáva zatknutia v kauze, ktorú vyšetruje americká justícia. Vo Švajčiarsku nemusí mať dôvod na obavy, krajina totiž nevydáva svojich občanov do zahraničia. Rusko nie je členom príslušnej medzinárodnej dohody o vydávaní a hostiteľ MS 2018 americké vyšetrovanie okamžite po prevalení aféry ostro odsúdil.