Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šéf iránskej futbalovej federácie pohrozil novinárom stratou práce

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Pohrozil im zákazom činnosti, ak budú na pozápasových tlačových konferenciách klásť nepodstatné otázky. Žurnalistov vyzval, aby sa pýtali iba na priebeh samotných duelov.

Teherán 27. augusta (TASR) - Prezident Iránskej futbalovej federácie (FFI) Mehdi Taj si vyslúžil kritiku za vyhrážky novinárom. Pohrozil im totiž zákazom činnosti, ak budú na pozápasových tlačových konferenciách klásť "nepodstatné" otázky. Žurnalistov vyzval, aby sa pýtali iba na priebeh samotných duelov.

"Ak porušia pravidlá prvýkrát, prídu o akreditáciu, ale ak budú pokračovať v provokáciách, môžu dostať zákaz pracovať na štyri roky," citovala Taja agentúra DPA. Vyhlásenie ostro skritizovala tamojšia asociácia športových novinárov. Na kontroverzné výroky reagoval aj iránsky minister športu Massud Soltanifar: "Každý novinár ma samozrejme právo pýtať sa, rovnako tréneri majú právo odpovedať alebo neodpovedať."

Iránske športové médiá pripomenuli, že Taj čelí veľkému tlaku, keď mnoho štadiónov v krajine nespĺňa medzinárodné štandardy, navyše sa musí vyrovnať s možným vylúčením reprezentácie z kvalifikácie MS 2022, ak Irán nepovolí ženám vstup na medzištátne zápasy.