Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Šéf turnaja Indian Wells Moore rezignoval po slovných útokoch

Raymond Moore, riaditeľ turnaja BNP Paribas Open v Indian Wells, sa vzdal svojej funkcie deň po tom, čo rozpútal vlnu nevôle svojimi komentármi na adresu ženského tenisu. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatdeväťročný Moore tak vydržal vo funkcii iba rok. Vedenie turnaja prevzal po vlaňajšej rezignácii Stevea Simona, ktorý sa stal výkonným riaditeľom WTA Tour.

Indian Wells 22. marca (TASR) - Raymond Moore, riaditeľ turnaja BNP Paribas Open v Indian Wells, sa vzdal svojej funkcie deň po tom, čo rozpútal vlnu nevôle svojimi komentármi na adresu ženského tenisu. Oznámil to majiteľ Larry Ellison v oficiálnom vyhlásení, v ktorom zároveň ocenil a podporil úsilie tenistiek o rovnoprávnosť s mužmi.

Bývalý juhoafrický hráč vyhlásil, že tenistky sa "iba vezú s mužmi" a majú "veľké šťastie, že dostávajú rovnaké prémie". "Keby som bol tenistka, každý večer by som pokľakol a ďakoval Bohu, že sa narodili Roger Federer a Rafael Nadal, pretože oni tento šport ťahali," uviedol Moore podľa agentúry AP.

Hoci sa neskôr za svoje výroky ospravedlnil, búrku nevôle už nezažehnal. Ostro sa proti jeho slovám ohradili finalistka Indian Wells a svetová jednotka Serena Williamsová či tenisové legendy Billie Jean Kingová, Chris Evertová a Martina Navrátilová. Tá dokonca naznačila, že by tenistky mohli turnaj v kalifornskej púšti bojkotovať, pokiaľ bude Moore naďalej v jeho vedení.

Šesťdesiatdeväťročný Moore tak vydržal vo funkcii iba rok. Vedenie turnaja prevzal po vlaňajšej rezignácii Stevea Simona, ktorý sa stal výkonným riaditeľom WTA Tour.