Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Rekordérka Seidlová ako 75-ročná odbehla svoj 515. maratón

Ilustračná snímka. Foto: TASR

S behaním maratónov nemieni skromná a útla bežkyňa prestať napriek tomu, že v máji bude mať 76 rokov.

Tlmače/Bratislava 7. apríla (TASR) - Slovenská rekordérka Eva Seidlová odbehla v nedeľu svoj v poradí 515. maratón. Na 19. ročníku ČSOB Bratislava maratónu dosiahla napriek svojmu veku 75 rokov úctyhodný čas 5 hodín 12 minút a 40 sekúnd.

"Dnes to bol 515. maratón. Bolo veľmi teplo, tak sme mali aj hasičské autá, ktoré nás polievali vodou. Bolo to zaujímavé," uviedla pre TASR Seidlová.

S behaním maratónov nemieni skromná a útla bežkyňa prestať napriek tomu, že v máji bude mať 76 rokov. "Najbližšie plánujem budúcu sobotu (13. 4.) maratón Košice Furča – furčiansky maratón. Takže to bude 516. Potom budeme mať Tlmačský polmaratón, tak sa budem tomu trochu venovať. Začiatkom júna pobežím Banskobystrický maratón. Je to nočný maratón, ktorý sa beží večer od šiestej do polnoci. Je to taká rarita," povedala pre TASR.

Ako prezradila, nedávno bola v Toruni (Poľsko) na majstrovstvách Európy veteránov. "Boli halové, ale bol tam aj maratón a bežala tam ešte aj 90-ročná pani. Tá síce bežala hodinu aj pol za mnou, ale zvládla to pekne. Keď budem zdravá a všetko dobre pôjde, tak 600. maratón ešte zvládnem," dodala pre TASR.

Behať začala Seidlová vo veku 35 rokov. Prvý maratón však absolvovala až ako takmer 38-ročná. Na svojom konte má aj tzv. veľkú šestku prestížnych maratónov - New York, Boston, Londýn, Berlín, Chicago a Tokio.