Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Sekera chválil atmosféru, proti Francúzom velí: Najmä nič nevymýšľať

Na snímke kapitán Andrej Sekera počas tréningu v Športovom paláci Jubilejnyj v Petrohrade, v ktorom slovenskí hokejisti odohrajú svoje zápasy základnej B - skupiny na 80. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, 5. mája 2016. Foto: TASR/Martin Baumann

Kapitán slovenského výberu strelil Maďarom tretí gól, pri víťaznom zásahu Tomáša Jurča asistoval, a tak mohol po záverečnej siréne hovoriť o spokojnosti.


Petrohrad 7. mája (TASR) - Andrej Sekera sa významnou mierou podpísal pod víťazstvo 4:1 v sobotňajšom úvodnom dueli na MS. Kapitán slovenského výberu strelil Maďarom tretí gól, pri víťaznom zásahu Tomáša Jurča asistoval, a tak mohol po záverečnej siréne hovoriť o spokojnosti.

"Myslím si, že sme odohrali solídny zápas. Každý jeden chalan hral dobre. Áno, urobili sme aj pár chýb, tie sa však zvyknú stať, najmä keď sa snažíte niečo vytvoriť. Dosiahli sme veľmi dôležité tri body. Je to úľava, po prvom zápase z nás spadne nervozita," spokojne konštatoval obranca Edmontonu.

Ten si na ľade rozumel najmä so spoluhráčom z druhej päťky Tomášom Jurčom. Útočník Detroitu v 18. minúte šikovne tečoval Sekerovu strelu na 2:1 a v druhej tretine predviedli obaja vydarenú kombináciu, ktorá rezultovala v Sekerov gól. Ani za stavu 3:1 však Maďari "neodpadli", takže duel bol zaujímavý až do konca. "V tretej tretine veci trochu nevychádzali tak, ako sme chceli, začali sme trochu vymýšľať, čo sa nám nevyplatilo. Dopustili sme sa viacerých vylúčení, tým pádom sme vypadli z tempa, lebo na oslabenia chodia iba určení hráči. Chalani v nich ale odviedli skvelú robotu, brankár zachytal vynikajúco," povedal Sekera.

Maďari ho ničím neprekvapili, presne takúto hru od súpera očakával. "Korčuľovali, napádali, hrali taký kanadský štýl. Verím, že víťazstvo bude potrebnou psychickou vzpruhou, najmä pre mladšie mužstvo, ako sme my. Ak budeme hrať tak, ako v prvých dvoch tretinách, budeme mať šancu na úspech v každom zápase," vyhlásil. Sekera pochválil aj skvelú atmosféru v Športovom paláci Jubilejnyj, o ktorú sa okrem slovenských postarali najmä maďarskí priaznivci. Tí mali v hľadisku prevahu: "Bola vynikajúca. Hneď sa lepšie na tom ľade, keď sa hrá v takej atmosfére."

Ako kapitán nemusel svojich spoluhráčov pred zápasom veľmi motivovať. "Už to, že hráme na majstrovstvách sveta, je pre všetkých dostatočnou motiváciou. Chalanom som iba zdôraznil, aby hrali jednoducho, účelne, zo zabezpečnej obrany. Nejaký špeciálny motivačný preslov nebol treba." Sekera verí, že mužstvo uspeje aj vo svojom druhom zápase na šampionáte, už v nedeľu si Slováci skrížia hokejky s Francúzmi, s ktorými sa stretli aj v záverečnej príprave na MS. "Myslím si, že ten zápas by mal byť pre nás víťazný. Musíme sa držať výkonu z prvých dvoch tretín s Maďarmi. Hlavne veľa nevymýšľať a hrať jednoducho. Traba makať na sto percent, nie na 50," dodal.