Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Sekerov návrat na ľad NHL sa blíži, mohol by nastúpiť pred Vianocami

Na snímke vpravo Andrej Sekera. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný slovenský hokejista absolvoval v máji operáciu natrhnutých väzov v kolene a lekárska prognóza hovorila o šesť až deväťmesačnej rekonvalescencii.

Edmonton 18. decembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Edmontonu Oilers Andrej Sekera, ktorý sa zotavuje po operácii kolena, je blízko k návratu do NHL. Pre zámorské médiá to povedal tréner kanadského tímu Todd McLellan s tým, že Sekera by mohol prvýkrát v tejto sezóne nastúpiť už pred Vianocami.

"Sekera sa priblížil k návratu. V pondelok proti San Jose však ešte hrať nebude," povedal pre nhl.com McLellan. Do zostavy "olejárov" by sa po zranení hornej časti tela mohol už proti Sharks vrátiť Adam Larsson.

Tridsaťjedenročný Sekera absolvoval v máji operáciu natrhnutých väzov v kolene a lekárska prognóza hovorila o šesť až deväťmesačnej rekonvalescencii. Zdalo sa, že sa vráti skôr, pretože sa na tréningu objavil už v októbri, ale napokon sa jeho návrat odložil. Slovenský obranca je mimo hry po zákroku útočníka Anaheimu Ducks Ryana Getzlafa v zápase play off minulej sezóny.

Sekera prišiel do Edmontonu ako voľný hráč v roku 2015 a zaradil sa medzi lídrov obrany. V uplynulom ročníku odohral 80 zápasov, v ktorých zaznamenal 35 bodov (8+27). V NHL nastúpil v dresoch Buffala, Caroliny, LA Kings a Oilers dokopy na 647 duelov a nazbieral v nich 224 bodov (45+179). V play off pridal 19 štartov a štyri body (2+2). Na konte má striebro z MS 2012 v Helsinkách, vlani s Tímom Európy postúpil do finále Svetového pohára v Toronte.