Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Šembera sa niekoľko dní po pokuse o samovraždu zasnúbil so Slovenkou

Lukáš Šembera Foto: TERAZ.SK/Youtube

Bývalý veľký talent českého motoristického športu má iba 19 rokov.

Praha 2. septembra (TASR) - Bývalý český motocyklový pretekár Lukáš Šembera, ktorý sa v dôsledku zranení po nehode pri exhibícii na parkovisku nákupného strediska v Brne pred troma rokmi ocitol na invalidnom vozíku, sa len tri dni po pokuse o samovraždu zasnúbil s priateľkou Simonou zo Slovenska. Informovali o tom české elektronické médiá.

Bývalý veľký talent českého motoristického športu, ktorý má stále iba 19 rokov a ktorý si v 16 rokoch vyskúšal preteky MS v kubatúre do 125 ccm, sa v noci na utorok pokúsil zrejme otráviť práškami. Život mu zachránil priateľ, ktorý v nočných hodinách telefonicky upozornil Šemberových rodičov na nebezpečenstvo. Otec potom syna neodkladne previezol do Vojenskej nemocnice v Brne, kde pacienta prijali vo veľmi vážnom stave. Lekári sa oficiálne odmietli k prípadu vyjadriť, český denník Sport získal však názor jedného z nich pod podmienkou, že zostane v anonymite. Podľa tohto zdroja bol Šembera vo veľmi vážnom stave, v ohrození života.

Mladík ešte pred rokom deklaroval, že vzhľadom na napredovanie medicíny verí, že sa raz opäť dokáže postaviť na nohy. V jeho živote nahradil motoristický šport basketbal vozíčkarov, konkrétne rakúska a európska liga v drese tímu Hobit Brno. V zime jazdil na monoski.

V uplynulých dňoch sa sám na jednej zo sociálnych sietí pochválil, že sa zasnúbil so slovenskou priateľkou.