Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Semifinále Rusko - Slovensko na harde v Moskve v hale Krylacké

Slovenky sa v druhý februárový víkend po jedenásťročnej prestávke prebojovali medzi elitné fedcupové kvarteto, keď v dueli 1. kola svetovej skupiny v Niši zvíťazili nad domácim Srbskom 3:2.

Moskva 27. februára (TASR) - Semifinále svetovej skupiny tenisového Pohára federácie medzi Ruskom a Slovenskom (20.-21. apríla) sa uskutoční na tvrdom povrchu v Moskve pod strechou športového centra Krylacké. Oznámila to v stredu na svojej oficiálnej webovej stránke Ruská tenisová federácia.

Rusi pôvodne avizovali, že zápas sa uskutoční v moskovských Lužnikách. Tamojšia aréna však medzitým podpísala zmluvu s hokejovým klubom a preto ruská strana dostala čas na hľadanie nového dejiska. V kuloároch sa uvažovala o Soči či Kazani, napokon sa však duel predsa len uskutoční v ruskej metropole.

Slovenky sa v druhý februárový víkend po jedenásťročnej prestávke prebojovali medzi elitné fedcupové kvarteto, keď v dueli 1. kola svetovej skupiny v Niši zvíťazili nad domácim Srbskom 3:2. Dvomi bodmi prispela k triumfu tímu kapitána Mateja Liptáka Daniela Hantuchová, tretí pridala mladá Jana Čepelová. Rusky zdolali na moskovskom Olympijskom štadióne Japonsko 3:2.

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku voľba hardu ako povrchu na semifinálový zápas neprekvapila. "Rusi vyhodnotili silu nášho tímu a predpokladajú, že na harde majú proti nám väčšie šance ako na antuke. Myslím si však, že Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová i Jana Čepelová dokážu dobre zahrať aj na tvrdom povrchu, čo potvrdili aj v Niši. Dôležité je, aby boli všetky dievčatá zdravé. Pokiaľ ide o ruskú nomináciu, voľba povrchu naznačuje, že počítajú s hráčkami, ktorým viac sedí hard. Určite urobia všetko pre to, aby nastúpili aj Maria Šarapovová či Svetlana Kuznecovová. Prípadná účasť Šarapovovej by bola obrovským diváckym ťahákom," povedal pre TASR Moška.