Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Semifinále medzi Ruskom a Slovenskom možno mimo Moskvy

Slovenské tenistky zľava Jana Čepelová, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková a kapitán družstva Matej Lipták pred začiatkom stretnutia 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie so Srbskom v Niši. Foto: TASR/Dušan Hein

Stretnutie so Slovenskom bude už siedmym domácim zápasom ruskej fedcupovej reprezentácie v sérii. Tím kapitána Šamiľa Tarpiščeva hral naposledy vonku v semifinále 2010 v USA.

Bratislava 19. februára (TASR) - Semifinále svetovej skupiny tenisového Pohára federácie medzi Ruskom a Slovenskom (21.-22. apríla) sa napokon možno uskutoční mimo Moskvy, hoci pôvodne avizované dejisko bola tamojšia hala v Lužnikách. Podľa informácií Slovenského tenisového zväzu ale prišlo k nečakanej zmene plánu.

"Rusko plánovalo odohrať súboj v moskovských Lužnikách a toto miesto predložilo ako potenciálne dejisko," napísala na Slovenský tenisový zväz Christina Hemmingová z ITF. "Medzitým však aréna v Lužnikách podpísala zmluvu s hokejovým klubom a preto sme povinní poskytnúť usporiadateľovi čas na nájdenie iného dejiska," dodala Hemmingová.

Pôvodný uzávierkový termín 25. februára tak ruskej strane predĺžila Medzinárodná tenisová federácia až do 4. marca. Je možné, že Ruská tenisová federácia siahne po riešení s preložením duelu do iného mesta, v minulosti sa v tejto súvislosti spomínala Kazaň i Soči.

Stretnutie so Slovenskom bude už siedmym domácim zápasom ruskej fedcupovej reprezentácie v sérii. Tím kapitána Šamiľa Tarpiščeva hral naposledy vonku v semifinále 2010 v USA. Z posledných šiestich domácich stretnutí Rusko prehralo v dvoch – vo finále 2011 s Českom a v semifinále 2012 so Srbskom.