Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Senica chce na jar hrať o prvú polovicu a v pohári ísť čo najďalej

Na snímke kapitán futbalistov FK Senica Petr Pavlík (vpravo) a brankár Michal Šulla (vľavo) pózujú počas predstavenia nových dresov na tlačovej konferencii pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy. Senica, 23. februára 2016. Foto: TASR - Martin Palkovič

Slovenský futbalový klub FK Senica chce na jar vo Fortuna lige 2015/2016 po určitej obmene v kádri uspieť čo najlepšie, resp. si dobre počínať v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe.

Senica 23. februára (TASR) - Slovenský futbalový klub FK Senica chce na jar vo Fortuna lige 2015/2016 po určitej obmene v kádri uspieť čo najlepšie, resp. si dobre počínať v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe. Na utorňajšom stretnutí s médiami sa predstavili Dušan Vrťo, Petr Pavlík a Michal Šulla, ktorí zhodnotili zimnú prípravu a priblížili ciele klubu v jarnej časti sezóny. Klub zároveň predstavil nové sady dresov od spoločnosti Hummel.

"Do A–mužstva prišlo 5 hráčov na prestup a jeden z vlastných zdrojov, ktorým je veľmi talentovaný útočník Laco Almási, ročník narodenia 1999. Dávida Leška sme si vytipovali spoločne s Jurajom Sabolom, na základe jeho vyrovnanej výkonnosti v drese Tatrana Prešov, kde na jeseň strelil 16 gólov. Nám trochu chýbal produktívny zakončovateľ, keďže Honza Kalabiška dal síce v minulej sezóne 19 gólov, ale na jeseň u nás absentoval rodený strelec. Z Nitry prišli Šimon Šmehyl a Adam Morong (najlepší strelec prípravy so štyrmi gólmi). Obaja sú rýchlostné typy, ktoré sme hľadali, pretože celá Európa sa uberá takýmto trendom a my samozrejme nechceme ostať výnimkou. Adi Mehremič, ktorý prišiel z Frýdku – Místku (predtým pôsobil aj v Ružomberku) je použiteľný na viacerých postoch: na stopérovi v trojčlennej obrane, či na kraji obrany alebo zálohy, má dobrú ľavačku, strelu z väčších vzdialeností a je to klasicky technicky dobre vybavený ľavák," citovala oficiálny web Vrťa, ktorý dodal: "Na žiadosť trénera brankárov Miroslava Mentela sme posilnili aj brankársky post, prišiel František Plach, kmeňový hráč Žiliny, ktorý naposledy hosťoval v Pohroní. Myslím si, že je to vhodný typ na doplnenie Michala Šullu a spolu so Szárazom a Junasom utvoria veľmi kvalitnú štvoricu."

Záhoráci by chceli prípadne do pohárovej Európy preniknúť cez národný pohár. "Teší nás samozrejme, že stále ostávame v Slovnaft Cupe a všetci spravíme všetko maximum, aby sme sa dostali v pohári čo najďalej. Sme si vedomí sily a ambícií Slovana, ale teší nás, že hráme v domácom prostredí pred našimi fanúšikmi a chceli by sme zopakovať opäť cestu pohárom až do finále. Čo sa týka Fortuna ligy, našim cieľom je zabudovať čo najviac odchovancov z našej akadémie a posily, ktoré sme priviedli cez zimu. My veríme, že to bude stačiť na umiestnenie v prvej polovici tabuľky a kvalita hráčov, ktorých sme priviedli a ktorých sme vychovali," objasnil Vrťo.

Zimnú prípravu zhodnotil a pohľad do hráčskej kabíny pridal Petr Pavlík: "Myslím, že nových chalanov kabína prijala naozaj dobre, zapadli veľmi rýchlo a naladili sa našu vlnu, ktorá je v kabíne za posledné roky veľmi priaznivá. V príprave samozrejme bolo aj nejaké behanie, ale mali sme vytvorené fantastické podmienky. Našťastie nebola nejaká tuhá zima, takže sa to dalo zvládnuť. Absolvovali sme dobrý teambuilding v Šamoríne, teraz už máme všetci ale v hlavách prvý zápas v Podbrezovej a ten chceme zvládnuť ku všeobecnej spokojnosti."

S prípravou vyjadril spokojnosť aj Michal Šulla, služobne najstarší hráč FK Senica, ktorý v klube pôsobí od žiackeho veku: "Zimná príprava sa veľmi nelíšila od zvyčajných vecí, ktoré robíme počas sezóny, akurát boli pridané kondičné tréningy. Už sa ale všetci tešíme na prvý zápas, sme plní očakávaní a všetci pevne veríme, že získame pre Senicu na jar vo Fortuna lige čo najviac bodov."