Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Seničania odštartovali prípravu s 28 hráčmi

Na snímke tréner FK Senica Juraj Sabol počas úvodného tréningu prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy. V Senici 7. januára 2016. Foto: TASR/Martin Palkovič

Záhorákom patrí po jeseni siedma priečka, v 19 zápasoch dosiahli bilanciu 7-4-8 a získali 25 bodov.

Senica 7. januára (TASR) - Futbalisti FK Senica vo štvrtok odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2015/16. Záhorákom patrí po jeseni siedma priečka, v 19 zápasoch dosiahli bilanciu 7-4-8 a získali 25 bodov.

Na prvom tréningu sa kormidelníkom FK hlásilo 24 hráčov, celkovo je v zimnej príprave mužstva 28 futbalistov. Zo Záhoria odišli brankár Patrik Lukáč, stredopoliar Pavol Cicman a hosťovanie ukončil Tomáš Vengřinek. Káder tak prakticky zostal pokope.

Do zimnej prípravy Seničanov sa zapojilo niekoľko nových tvárí. Senica získala druhého najlepšieho kanoniera II. futbalovej ligy Dávida Leška, ktorý na jeseň strelil 16 gólov. "Prichádzam do Senice odovzdať svoje maximum. Verím, že tréneri si povedia, že som bol dobrý výber. Ďakujem im za dôveru a budem robiť všetko pre to, aby som ich nesklamal," povedal novic v drese FK Senica.

Zimnú prípravu odštartovala na Záhorí aj dvojica nitrianskych futbalistov Šimon Šmehýl a Adam Morong. Novou tvárou je aj Adi Mehremič z Frýdku-Místku a Matej Draško z Petržalky. Novým brankárom v príprave je aj František Plach z Dolnej Ždane. V tíme je naďalej aj 15 vlastných odchovancov.

Na snímke vpravo nový hráč FK Senica Dávid Leško počas úvodného tréningu prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy. V Senici 7. januára 2016.
Foto: TASR/Martin Palkovič


Zimná príprava nebýva u futbalistov veľmi obľúbenou časťou sezóny. Ďalší novic v kádri Záhorákov Adi Mehremovič však vie, že je dôležitá. "Som typ futbalistu, ktorý rád pracuje pre seba a zlepšuje sa, pretože chce, nie pretože musí. Preto sa aj na zimnú prípravu s novým tímom teším," hovorí Mehremovič.

Trénerskú prípravu má na starosti kormidelník Juraj Sabol. "Budú, samozrejme, aj behy, bude posilňovanie, ale nebude to len o tom. Takisto sa budeme hrať s loptami. Prípravu absolvujeme v našich podmienkach a naplánovaných máme deväť prípravných zápasov," uviedol kormidelník A-tímu Juraj Sabol.

Na snímke tréner FK Senica Juraj Sabol počas úvodného tréningu prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy. V Senici 7. januára 2016.
Foto: TASR/Martin Palkovič


Fortuna ligu odštartujú Seničania 27. februára na ihrisku Podbrezovej. Generálku absolvujú o týždeň skôr. Na domácej pôde sa stretnú s Nitrou.

Na snímke hráči FK Senica počas úvodného tréningu prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy. V Senici 7. januára 2016.
Foto: TASR/Martin Palkovič
.

brankári v príprave: Michal Šulla, Martin Junas, Benjamin Száraz, František Plach
hráči v príprave: Petr Pavlík, Jakub Hromada, Jakub Kosorin, Denis Ventúra, Peter Varga, Jakub Čunta, Luboš Hušek, Jan Kalabiška, Róbert Pillár, Ivan Hladík, Marek Pittner, Nikolas Včelka, Tomáš Komara, Zoltán Kontár, Michal Klec, Jozef Dolný, Samuel Mráz, Jakub Krč, Ladislav Almási, Adam Morong, Adi Mehremič, Dávid Leško, Šimon Šmehýl, Matej Draško
realizačný tím: Dušan Vrťo (tréner), Juraj Sabol (tréner), Michal Ščasný (asistent trénera), Miroslav Mentel (tréner brankárov), Tomáš Vacula (kondičný tréner), Martin Šnegoň (vedúci družstva), MUDr. Radovan Hyža (lekár), Ján Šimek (masér)

program prípravných zápasov:
19. januára 2016 o 18.00: FK Senica – FC Rohožník (III.liga) / umelá tráva FK Senica
23. januára 2016 o 12.00: FK Senica – FC Hlučín (ČR III.liga) / umelá tráva FK Senica
23. januára 2016 o 15.00: FK Senica – Duslo Šaľa (II.liga) /umelá tráva FK Senica
30. januára 2016 o 12.00: FK Senica – Fotbal Třinec (ČR II. liga) / umelá tráva FK Senica
2. februára 2016 o 11.00: MFK OKD Karviná (ČR II.liga) – FK Senica / umelá tráva Otrokovice
6. februára 2016: Fastav Zlín (ČR I.liga) – FK Senica / Zlín
11. februára 2016 o 14.00: FK Senica – Šoproň (Maďarsko II. liga) / umelá tráva v Dunajskej Lužnej
13. februára 2016 o 10.00: ŠK Slovan Bratislava B (II.liga) – FK Senica / Pasienky
20. februára 2016: FK Senica – FC Nitra (II.liga) / hlavné ihrisko FK Senica, generálka
.