Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Senica vyhrala v 5. kole futbalovej ligy nad Spartakom Trnava 3:0

Trnavčan Michal Gašparík (vpravo) a hráč FK Senica Pavol Masaryk v súboji o loptu. Foto: TASR/Peter Kollár

Trnava tak po ďalšej prehre zostala na predposlednom mieste tabuľky, Senica sa posunula na ôsmu priečku.

Senica 12. augusta (TASR) - Futbalisti FK Senica vyhrali v 5. kole futbalovej Corgoň ligy na domácej pôde nad Spartakom Trnava jasne 3:0.

Senicu dostal po štvrťhodine hry do vedenia Kóňa a v závere prikrášlili domáci triumf ďalšími zásahmi Diviš a Masaryk z pokutového kopu.

Trnava tak po ďalšej prehre zostala na predposlednom mieste tabuľky, Senica sa posunula na ôsmu priečku.

FK Senica - Spartak Trnava 3:0 (1:0)

Góly: 16. Kóňa, 82. Diviš, 89. Masaryk (z 11 m). Rozhodoval: Smolák, ŽK: Mikovič, Bicák, Karhan, Čarnota, Hanzel (Spartak), ČK: 45. Bicák po druhej ŽK, 3115 divákov

Senica: Švenger - Frýdek (76. Krajčík), Pavlík, Brabec, Wijlaars - Koutný, Kóňa - Diviš, Blackburn, Diarrassouba (56. Varadi) - Masaryk (90. Hošek)

Spartak: Raška - Stožický (82. Schranz), Gross, Janečka, Hanzel - Karhan, Čarnota - Bicák, Sabo, Gašparík (90. Kaščák) - Mikovič (50. Mikinič)

V dohrávanom stretnutí 5. kola sa v krajskom derby stretli mužstvá, ktoré sú prekvapujúco na spodnej časti tabuľky. Seničania boli od začiatku zápasu aktívnejší, na ihrisku pôsobili živšie a zaslúžene po polčase viedli. Skóre sa prvýkrát menilo v 16. minúte, Diarrassouba priťukol loptu Kóňovi a ten zvnútra pokutového územia ľavačkou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a Raška, ktorý mal zakrytý výhľad nemal šancu. Senický kapitán to skúšal aj o tri minúty, tentoraz však nepresne. Do dvojgólového vedenia mohli ísť Seničania v 21. minúte. Po hrubej chybe v obrane hostí sa zoči-voči brankárovi ocitol Masaryk, no jeho strela išla iba do brankára Rašku. Od 25. minúty sa hra vyrovnala a do zakončenia sa dostávali aj Trnavčania. Aktívny bol Sabo, ktorého prudkú delovku Švenger vyrazil, druhý jeho pokus letel vedľa. Nebezpečná bola ešte Divišova strela na druhej strane, keď Raška loptu vyrážal na rohový kop.

V druhom polčase napriek presilovke Senice mali opticky viac loptu Trnavčania, domáci akoby sa báli poistiť svoje vedenie. V 65. minúte sa dostal k odrazenej lopte Čarnota, jeho delovku Švenger vyrazil. Na druhej strane Masarykovu strelu bez väčších problémov zneškodnil Raška. V 67. minúte nepríjemne vystrelil striedajúci Mikinič, lopta letela tesne vedľa ľavej žrde. Postupne Trnavčanom dochádzali sily a dopredu sa dostávali Záhoráci. V 71. minúte Diviš po samostatnej akcii ešte pálil na Rašku, no v 82. minúte vyšiel Záhorákom rýchly protiútok. Kóňa pekne našiel na pravej strane voľného Diviša a ten zoči-voči Raškovi zvýšil na 2:0. Záver patril iba Seničanom, Masarykovu šancu zmaril Raška, najlepší minulosezónny kanoniér Masaryk bol v 88. Hanzelom faulovaný v pokutovom území a nasledovala penalta. Sám faulový hráč si postavil loptu na biely bod a penaltu s prehľadom premenil a konečne sa tak strelecky presadil v senickom drese.

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Dnes sme do zápasu vstúpili s tým, že chceme hrať jednoduchšie. Preto sme dali do zostavy štyroch klasických útočníkov. Hrali sme jednoducho s dlhou prihrávkou, darilo sa nám vyhrávať vzdušné súboje a strelili sme aj gól. Od 20. do 30. minúty začala Trnava viac kombinovať, práve v defenzíve nám potom chýbali útočníci, ktorí nebránili. Paradoxne nám vylúčenie Bicáka uškodilo. V druhom polčase sme boli nervózni, báli sme sa víťazstva. Našťastie sa nám podarilo dať druhý gól, ktorý rozhodol o víťazstve."

Pavel Hoftych, tréner Spartaka: "Dostali sme pomerne rýchly gól, potom sme videli niekoľko slučných šancí na jednej i druhej strane. Prišlo však vylúčenie Bicáka, ktoré šance na vyrovnanie znížilo. Napriek tomu sa hráči bili. V druhom polčase až do druhého gólu aj v desiatich sme boli nebezpečnejší, dokázali sme sa dostať do šancí. Potom však prišla ďalšia nepríjemná správa, keď z ihriska musel odísť zranený Mikovič, potom sme dostali druhý gól, ktorý rozhodol toto stretnutie."


Tabuľka Corgoň ligy po 5. kole /bez zápasu Žilina - Trnava/:
1. MŠK Žilina 4 3 1 0 9:2 10
2. MFK Ružomberok 5 3 1 1 8:5 10
3. Slovan Bratislava 5 3 1 1 6:4 10
4. Dukla Banská Bystrica 5 2 2 1 6:4 8
5. FC Nitra 5 2 2 1 6:7 8
6. MFK Košice 5 2 1 2 6:5 7
7. Tatran Prešov 5 2 0 3 6:6 6
8. AS Trenčín 5 2 0 3 7:8 6
8. FK Senica 5 2 0 3 7:8 6
10. ViOn Zlaté Moravce 5 1 2 2 5:7 5
11. Spartak Trnava 4 0 2 2 1:5 2
12. Spartak Myjava 5 0 2 3 5:11 2