Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Šepeľová za novými výzvami do Olomouca, chce pomôcť tímu k úspechom

Na snímke zľava kapitánka Zuzana Šepeľová (Bratislava) a Tereza Hrušecká (Pezinok) počas tretieho zápasu finále play off extraligy vo volejbale žien medzi VK Slávia EU Bratislava – Strabag VC Bilíková Pezinok 10. apríla 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Nový tréner Olomouca Martin Hroch mal sninskú rodáčku v hľadáčiku dlhší čas.

Bratislava 20. mája (TASR) - Po šiestich sezónach a štyroch majstrovských tituloch v Slávii EU Bratislava okúsi slovenská volejbalová reprezentantka Zuzana Šepeľová po prvý raz legionársky chlebík. Dvadsaťjedenročná smečiarka bude pokračovať v kariére v tíme minulosezónneho účastníka Ligy majstrov VK UP Olomouc.

"Keď som sa dozvedela o záujme Olomouca, nebolo nad čím uvažovať. Je pre mňa česť byť súčasťou takého klubu a veľmi sa na to teším," povedala pre svf.sk Šepeľová, ktorá odchádza do Česka s vizitkou kapitánky majstra a MVP uplynulej sezóny slovenskej extraligy.

"Nejaké očakávania určite budú, budem sa ich snažiť naplniť a ukázať, že si miesto v tíme zaslúžim. Chcem sa čo najviac zlepšovať a pomôcť tímu k čo najlepším výsledkom. V klube budú určite tie najvyššie ciele, čo ma teší, pretože som na to zvyknutá. V Slávii som sa naučila neprehrávať, v Olomouci sa budem snažiť na to nadviazať," doplnila s úsmevom.

Nový tréner Olomouca Martin Hroch mal sninskú rodáčku v hľadáčiku dlhší čas. "Oslovil ma už počas pôsobenia vo francúzskom Quimperi, vtedy som však na taký krok nebola pripravená. Som však rada, že sa naše cesty spoja teraz v Olomouci," skonštatovala Šepeľová, ktorá sa v tíme stretne aj s krajankou blokárkou Nikolou Stümpelovou.

Novými posilami tímu, ktorý bude účinkovať aj v CEV Cupe, sú zatiaľ bosnianska univerzálka Elena Babičová, chorvátska nahrávačka Lara Štimacová a skúsená venezuelská blokárka Aleoscar Blancová, ktorá v sezóne 2013/2014 získala v drese Pezinka extraligový bronz.

Šepeľová v apríli premiérovo zažila atmosféru seniorskej reprezentácie, pred úspešnou kvalifikáciou o postup na tohtoročné ME ju však z kádra vyradili zdravotné problémy, ktoré v závere sústredenia v Púchove zasiahli väčšiu časť družstva. Cestu spoluhráčok k postupu, samozrejme, pozorne sledovala. "Dievčatám som veľmi fandila, videla som každý zápas. Som veľmi rada, že to po tých zdravotných problémoch takto s prehľadom zvládli, som na nich hrdá," podotkla Šepeľová.

Dva týždne v národnom tíme boli pre ňu veľká skúsenosť. "Som rada za tú príležitosť, že som sa mohla pripravovať so skúsenými hráčkami a trénermi a naučiť sa niečo nové. Určite je to pre mňa motivácia; videla som, na čom musím pracovať a budem sa snažiť, aby som si pozvánku opäť vybojovala," uzavrela Šepeľová, ktorá sa už pomaly pripravuje na novú sezónu. V klube by sa mala hlásiť začiatkom augusta, ak nebude mať reprezentačné povinnosti.