Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Serena Williamsová na adresu Nastaseho výrokov: Sklamalo ma to

Serena Williamsová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Jeho diskriminačné a urážlivé výroky vyšetruje Medzinárodná tenisová federácia.

Stuttgart 25. apríla (TASR) - Tehotná americká tenistka Serena Williamsová nenechala bez povšimnutia kontroverzné výroky kapitána rumunského fedcupového družstva Ilieho Nastaseho.

Nastase upozornil na seba počas víkendového duelu Pohára federácie proti Veľkej Británii. Už v piatok sa neprimerane vyjadril na adresu Williamsovej. "Uvidíme, akú bude mať dieťa farbu. Čokoláda alebo mlieko," odznelo z jeho úst na tlačovej konferencii. Jeho "diskriminačné a urážlivé" výroky vyšetruje Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

"Sklamalo ma to, že žijeme v spoločnosti, v ktorej ľudia ako Ilie Nastase môžu mať na moju adresu a môjho nenarodeného dieťaťa také rasistické komentáre a mať aj sexistické poznámky voči mojím kolegyniam," vyjadrila sa Williamsová na sociálnej sieti Instagram. Američanka zároveň verejne podporila ITF pri vyšetrovaní Nastaseho výrokov.

Kapitán rumunského tímu počas víkendu tiež verbálne urazil hráčky Veľkej Británie i rozhodcov, za čo ho v sobotu vykázali na tribúnu a po dvoch oficiálnych upozorneniach neskôr aj zo štadióna. Rumunky napokon zdolali Veľkú Britániu 3:2 a udržali sa v II. svetovej skupine Pohára federácie. Informovala agentúra DPA.