Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šermiarke Baránikovej nevyšla olympijská kvalifikácia

Dagmar Barániková Foto: TASR/Michal Svítok

V prvom kole kvalifikácie sa so súťažou v mužskom fleurete rozlúčil ďalší domáci reprezentant Michal Vilém.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Slovenská šermiarka Dagmar Barániková neuspela v olympijskej kvalifikácii, keď sa v rámci sobotňajšieho programu v Bratislave neprebojovala v súťaži kordistiek do priamej eliminácie. V jej prvom kole sa so súťažou v mužskom fleurete rozlúčil ďalší domáci reprezentant Michal Vilém.

Barániková v základnej skupine dosiahla tri víťazstvá a tri prehry a o postup medzi najlepšiu šestnástku musela absolvovať duel s Nórkou Caroline Piaseckou, ktorej podľahla hladko 15:6. "Táto súperka mi vôbec nesedí, v tejto sezóne som s ňou už trikrát prehrala. V úvode to bolo ešte celkom vyrovnané, ale potom mi ušla a nedokázala som na ňu nič vymyslieť. Keď sa mi to už aj podarilo, buď som netrafila, alebo mi moju akciu zrušila a znemožnila zásah. Výrazne som ťahala za kratší koniec," uviedla pre TASR Barániková.

Šermiarka klubu BŠK Bratislava, ktorá pred dvoma rokmi získala na ME do 23 rokov bronzovú medailu, sa o miestenku na OH mieni pobiť aj v nasledujúcom olympijskom cykle. Ako pre TASR dodala, dovtedy chce popracovať na svojej výkonnosti: "Od pondelka trénujem, akoby sa nič nestalo. Čakajú ma ešte ME do 23 rokov, dva svetové poháre a seniorské ME, musíme ešte na sebe veľa pracovať. Dostať sa na olympiádu je veľmi ťažké, ale neberiem tento výsledok ako tragédiu. Vyspím sa a ráno už bude lepšie."

V tréningovej hale Zimného štadióna Ondreja Nepelu ukončil Vilémov olympijský sen po výsledku 15:9 Chorvát Bojan Jovanovič, ktorý si ďalšími dvoma víťazstvami napokon vybojoval miestenku do Londýna. Slovenskému šermu zostali ešte dve želiezka v ohni, v nedeľu zasiahne do bojov Michala Cellerová vo fleurete a Štefan Cipár v korde. Bratislavská kvalifikácia je poslednou šancou na zisk šermiarskeho kvóta pľacu do Londýna.

Olympijská kvalifikácia šermiarov v Bratislave


Tu bude player