Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Šesták ešte dni do Francúzska neráta: Budem musieť zabojovať

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták počas brífingu s novinármi na futbalovom zraze pred prípravnými zápasmi s Lotyšskom a Írskom 21. marca 2016 v Senci. Foto: TASR/Martin Baumann

Dúfa, že už v najbližších dvoch prípravných zápasov Slovákov v príprave na letné EURO dokáže trénerovi Jánovi Kozákovi, že si stále zastane aj miesto v najcennejšom drese.


Senec 21. marca (TASR) - Na zraz prišiel dobre naladený a s úsmevom. Nečudo, dva góly futbalového reprezentanta Stanislava Šestáka cez víkend prispeli k výhre jeho Ferencvárosu Budapešť v derby na ihrisku Vasasu Budapešť 4:1. Skúsený matador dúfa, že už v najbližších dvoch prípravných zápasov Slovákov v príprave na letné EURO proti Lotyšom a Írom dokáže trénerovi Jánovi Kozákovi, že si stále zastane aj miesto v najcennejšom drese.

Ferencváros je suverénom maďarskej ligy. Šesták mu v tejto sezóne k tomu pomohol ôsmimi gólmi. Podľa jeho slov však ešte bude musieť zniesť boj o miesto vo finálnej nominácii do Francúzska. "Dá sa povedať, že nikto tu nemá isté miesto na ME. Myslím, že ešte musím zabojovať, aby som sa tam dostal," podotkol na pondelňajšom zraze v Senci.

Šesták nechýbal ani pri doteraz najväčšom úspechu slovenského futbalu v ére samostatnosti a zahral si na MS 2010 v JAR, kde prispel k postupu do osemfinále. Teraz je tu Francúzsko, no bývalý hráč Slovana, Žiliny, Bochumu, Ankaragücü či Bursasporu ešte dni do začiatku turnaja neodrátava: "Verím, že ešte zažijem aj tie majstrovstvá Európy. Ešte nijako dni neodrátavam, ešte je to pomerne ďaleko. Ciele sú ísť krok za krokom. Teraz nás čakajú dva prípravné zápasy, potom by som rád dohral sezónu zdravý a bol zdravý a pripravený na EURO. Potom je tam ešte predšampionátová príprava, uvidíme ako to všetko dopadne," s pokorou hovoril na stretnutí s médiami.

Dôležitou previerkou pre zverencov Jána Kozáka budú marcové zápasy v Trnave s Lotyšmi (25. marca), resp. v Dubline s Írmi (29. marca). "Prvý zápas je dá sa povedať papierovo ľahší. Neviem ako bude rozmýšľať tréner, kto dostane šancu v prvom a kto v druhom zápase. Koho bude chcieť vidieť a koľko. Druhý zápas je s Írskom preto, lebo na EURO máme ostrovných súperov. Takže takáto previerka je výborná," povedal na margo najbližších súperov.