Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Ševčenko po remíze Ukrajincov v Portugalsku pochválil obranu

Portugalský hráč Cristiano Ronaldo(vpravo) v súboji s Ukrajincom Ruslanom Malinovským vo futbalovom zápase B-skupiny Portugalsko - Ukrajina 1. kola kvalifikácie EURO 2020 na štadióne v Lisabone 22. marca 2019. Foto: TASR/AP

Ukrajinci mali v závere veľkú šancu strhnúť víťazstvo na svoju stranu, debutant Junior Moraes však spálil tutovku.

Lisabon 23. marca (TASR) - Úradujúcim futbalovým majstrom Európy nevyšiel vstup do kvalifikácie EURO 2020 podľa predstáv. Portugalci v Lisabone iba remizovali s Ukrajinou 0:0. Recept na prekonanie dobre organizovanej obrany súpera nenašiel ani Cristiano Ronaldo, ktorý odohral za reprezentáciu prvý zápas od skončenia MS 2018.

Po nástupe Fernanda Santosa do funkcie trénera portugalský tím skóroval v 19 domácich zápasoch za sebou, proti Ukrajine sa však nepresadil. "Nehrali sme tak ako sme chceli. Začali sme ospalo, náš pressing nebol dôrazný. V druhom polčase sme zvýšili aktivitu a vypracovali sme si aj šance, no nepodarilo sa nám streliť gól," neskrýval sklamanie stredopoliar Bernardo Silva.

Santosa súper ničím neprekvapil. "Vedeli sme, s akým herným plánom vyrukujú Ukrajinci. V prvom polčase sme dostatočne nekontrolovali stred poľa. Po zmene strán sme vďaka Dyegovi Sousovi a Rafovi Silvovi viac využívali krídelné priestory, hrali sme s väčším rizikom, no nevyužili sme viaceré sľubné príležitosti a napokon sme mohli aj prehrať."

Ukrajinci mali v závere veľkú šancu strhnúť víťazstvo na svoju stranu, debutant Junior Moraes však spálil tutovku. "V obrane hráči na sto percent splnili taktické body. Na pôde úradujúcich majstrov Európy sme ani raz neinkasovali, to je skvelé vysvedčenie. V niektorých fázach zápasu nás Portugalci prevýšili, no ustáli sme ich tlak a dosiahli cenný výsledok," uviedol tréner Ukrajiny Andrij Ševčenko.