Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Ševela duel so Slovanom ešte nepovažuje za rozhodujúci, Saláta áno

Tréner AS Trenčín Martin Ševela počas tlačovej konferencie futbalového klubu AS Trenčín pred štartom jarnej časti Fortuna ligy, 24. februára 2016 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na zápas do Trenčína príde 500 fanúšikov hostí, ktorí by mali prispieť ku dobrej kulise. Zápas je označený ako rizikový, preto priaznivcov hostí čakajú dvojstupňové kontroly.

Bratislava 25. februára (TASR) - Súboj o majstrovský titul ponúkne už prvé jarné kolo futbalovej Fortuna ligy 2015/2016, keď obhajca Trenčín privíta v sobotu na Sihoti rekordného majstra Slovan Bratislava (15.45 hod.). "Belasí" na lídra AS strácajú v tabuľke po 19. kolách sedem bodov a tak o dôležitosti stretnutia niet pochýb.

V prvom vzájomnom ligovom zápase sezóny sa v septembri minulého roka v Bratislave body delili po bezgólovej remíze. Tretí vzájomný duel je na programe v 31. kole v sobotu 7. mája na Pasienkoch. To už môže byť teoreticky rozhodnuté. Preto je práve jarná ouvertúra mimoriadne dôležitá. "Máme za sebou ťažkú prípravu i vydarenú generálku. Verím, že sme poriadne pripravení na začiatok jarnej časti. Uvedomujeme si totiž, že hneď úvod bude náročný a aj zlomový," povedal pre klubový web reprezentačný obranca Kornel Saláta, podľa ktorého úspešná generálka, ktorú Slovan vyhral so Sencom 6:0 by mala byť pozitívnym psychickým impulzom: "Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať, nacvičiť si niektoré herné situácie a aj schuti si zastrieľať. Práve skórovanie nám v predošlých prípravných zápasoch nešlo podľa predstáv, ale dôležité je, aby sme si ho ušetrili na ligu. Tréner bol po zápase spokojný a ja verím, že pozitívnu náladu si prenesieme aj do zápasu s Trenčínom. Všetci sa už naň tešíme a veríme, že sa nám podarí uspieť."

Atmosféru pred šlágrom kola spestrila súťaž medzi trénermi v strelách do brvna, na ktorú vyzval lodivoda AS Martina Ševelu jeho kolega z tábora Slovana Nikodimos Papavasiliou z Cypru. V nej uspel Ševela (4:3). Podľa jeho slov bude ostrosledovaný duel veľmi dôležitý, no ešte o titule nerozhodne, pričom sa nedá označiť za "stretnutie jari" pre jeho tím. "Určite to bude zápas dôležitý čo sa týka jarnej časti, ale nebude rozhodujúci. To som už viackrát povedal. Môže nám niečo napovedať a niečo ukázať, ale zostáva ešte ďalších 13 kôl, kde sa hrá ešte o strašne veľa bodov. My môžeme za seba povedať, že sa na to tešíme, zasa je tu liga, u hráčov cítiť zdravé napätie a pozitívne nabudenie. Ale zápas jari? Ten možno príde až v apríli. Teraz ešte nie," povedal na tlačovej konferencii.

Na zápas do Trenčína príde 500 fanúšikov hostí, ktorí by mali prispieť ku dobrej kulise. Zápas je označený ako rizikový, preto priaznivcov hostí čakajú dvojstupňové kontroly.