Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Sevilla vykázala zo štadióna fanúšika pre rasistické prejavy

Vinicius Junior z Realu Madrid, vpravo, sa háda s hráčmi Sevilly počas futbalového zápasu španielskej La Ligy medzi Sevillou a Realom Madrid na štadióne Ramona Sancheza Pizjuana v španielskej Seville, sobota 21. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Terčom rasizmu sa v La Lige už niekoľkokrát stal brazílsky útočník Realu Vinicius Junior.

Sevilla 21. októbra (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Sevilla vykázal z domovského štadióna fanúšika a podal voči nemu sťažnosť na políciu. K incidentu došlo počas sobotného zápasu La Ligy s Realom Madrid (1:1), priaznivec údajne prejavil rasistické správanie voči brazílskemu útočníkovi Viniciusovi Juniorovi.

"Odsudzujeme akékoľvek xenofóbne a rasistické správanie, dokonca aj ojedinelý prípad, ako je tento. Budeme spolupracovať s úradmi na odstránení týchto postojov," citovala z vyhlásenia klubu agentúra AP.

Vinicius Junior sa stal v minulosti viackrát terčom rasizmu. Situácia na španielskych štadiónoch sa ani po týchto prípadoch nezlepšila. "Ďalšia smutná epizóda pre futbal v Španielsku. Zároveň však ďakujem Seville za rýchlu reakciu a potrestanie vinníka," napísal Vinicius Junior na sociálnej sieti X.

Po stretnutí si 23-ročný Brazílčan všimol na videu iné rasistické správanie a to dokonca v podaní mladistvého diváka. "Dostali sa ku mne zábery, na ktorých vidieť, ako mi z tribúny ukazuje nevhodné gestá dievča v tínedžerskom veku. Veľmi ma mrzí, že ho rodičia nenaučili slušnému správaniu."