Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zdravotne postihnutý muž podal žalobu na Shaquilla O'Neala

Shaquille O´Neal Foto: TASR/AP Photo

Muž z Michiganu žaluje za on-line zosmiešňovanie svojho vzhľadu aj basketbalového hráča Treya Burkeho a rappera Waka Flocka Flama.

New York 1. augusta (TASR) - Zdravotne postihnutý muž Jahmel Binion žaluje bývalú basketbalovú hviezdu NBA Shaquilla O'Neala za morálnu ujmu. Ten totiž v apríli zdieľal obrázok napodobňujúci tvár Biniona s titulkom "Úsmev dnes".

Muž z Michiganu žaluje za on-line zosmiešňovanie svojho vzhľadu aj basketbalového hráča Treya Burkeho a rappera Waka Flocka Flama. Informáciu priniesol portál Macomb Daily.

Binion trpí ektodermálnou dyspláziou, ktorá má na svedomí najrôznejšie abnormality kože, tváre, zubov a vlasov. Muž so zdravotným hendikepom zároveň začal kampaň s cieľom zvýšiť povedomie o jeho zdravotnej poruche. Za morálnu ujmu v žalobe údajne žiada náhradu 25.000 amerických dolárov.

Príspevok, ktorý uverejnil O'Neal, mal viac ako 14.000 "lajkov". Po prejavení verejného pohoršenia a po zistení zdravotného stavu poškodeného bývalý hráč NBA fotku odstránil a spoločne s Burkom sa Binionovi ospravedlnili.