Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Shiffrinová sa vráti v Crans-Montane,mala by štartovať aj v Jasnej

Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová Foto: TASR/AP

Slovenkám Veronike Velez-Zuzulovej a Petre Vlhovej tak pribudne veľká konkurentka.

Crans-Montana 8. februára (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa vráti do súťažného kolotoča 15. februára vo švajčiarskej Crans-Montane. Olympijská šampiónka a majsterka sveta absolvuje slalom, ktorý je náhradou za zrušené preteky v slovinskom Maribore. Informovala o tom agentúra AP. Američanka by nemala chýbať ani na štarte predposledného slalomu sezóny v Jasnej (6. marca).

Shiffrinová vyhrala na jeseň oba slalomy v Aspene, pred pretekmi vo švédskom Aare si však roztrhla väzy v pravom kolene a musela dva mesiace pauzovať. "Dúfala som, že budem môcť opäť pretekať koncom februára alebo začiatkom marca. Určite ste počuli, že januárový slalom v Maribore zrušili a presunuli ho do Crans Montany. Vrátim sa teda skôr, ako som pôvodne plánovala. Budem štartovať už vo Švajčiarsku," napísala Sfiffrinová svojim fanúšikom prostredníctvom facebooku.

Slovenkám Veronike Velez-Zuzulovej a Petre Vlhovej tak pribudne veľká konkurentka. Shiffrinová už nemá čo i len teoretickú šancu na obhajobu malého glóbusu. Na líderku priebežnej klasifikácie slalomu Švédku Fridu Hansdotterovú stráca 305 bodov. Za Velez-Zuzulovou, ktorá je zatiaľ druhá, zaostáva o 220 bodov, za štvrtou Vlhovou o 120.