Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejisti Pardubíc postúpili do semifinále českej extraligy

Slovenský útočník Martin Bartek nazbieral až štyri body za dva góly a dve asistencie, jeho krajan a spoluhráč Radovan Somík pridal ďalší gól.

Praha 20. marca (TASR) - Hokejisti HC ČSOB Pojišťovna Pardubice postúpili do semifinále českej extraligy. V dramatickom siedmom dueli štvrťfinále play off zvíťazili nad Vítkovicami 5:4 po predĺžení a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

O víťazstve a postupe "perníkarov" rozhodol už v 55. sekunde extradejstva svojím prvým gólom v play off Daniel Rákos.

Do predĺženia však domácich dostal predovšetkým slovenský útočník Martin Bartek, ktorý 31 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 4:4. Dovedna nazbieral pritom až štyri body za dva góly a dve asistencie, jeho krajan a spoluhráč Radovan Somík pridal ďalší gól, v drese hostí si pripísal jednu gólovú asistenciu obranca Karol Sloboda, no klubová sezóna sa skončila nielen preňho, ale aj pre ďalších štyroch vítkovických Slovákov - Petra Húževku, Juraja Štefanku, Juraja Sýkoru a Jaroslava Kom

Práve Húževka mal v rukách vítkovický postup, no počas powerplay domácich nastrelil iba žŕdku prázdnej pardubickej bránky.



sumár:

Pardubice - HC Vítkovice Steel 5:4 pp (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)

Góly: 7. BARTEK, 24. Sičák (BARTEK), 52. SOMÍK (BARTEK), 60. BARTEK, 61. Rákos - 2. Sedlák, 16. Burger (SLOBODA), 27. Szturc, 54. Burger, 9727 divákov.

/konečný stav série 4:3, do semifinále postúpili Pardubice/