Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Šilhavý čelí po blamáži v Albánsku možnému odvolaniu

Na snímke tréner Jaroslav Šilhavý. Foto: TASR Martin Baumann

Šéf Futbalovej asociácie Českej republiky Petr Fousek zvolal ešte v noci po prehre v Tirane mimoriadne zasadnutie exekutívy, tá bude o budúcnosti Šilhavého rozhodovať v priebehu nasledujúceho týždňa.

Praha 13. októbra (TASR) - O osude trénera českej reprezentácie Jaroslava Šilhavého rozhodne výkonný výbor tamojšieho futbalového zväzu na budúci týždeň. Jeho pozícia je výrazne ohrozená po štvrtkovej zahanbujúcej prehre 0:3 v Albánsku. Česi po nej klesli v tabuľke E-skupiny kvalifikácie ME na tretiu priečku.

Šéf Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Petr Fousek zvolal ešte v noci po prehre v Tirane mimoriadne zasadnutie exekutívy, tá bude o budúcnosti Šilhavého rozhodovať v priebehu nasledujúceho týždňa. "Teraz je bezpodmienečne nutné zdolať Faerské ostrovy, s ktorými hráme už v nedeľu,“ oznámil Fousek podľa portálu idnes.cz.

"Či rozmýšľam o rezignácii? Je jasné, že sa to bude riešiť. Napriek všetkému je teraz mojou povinnosťou pripraviť mužstvo na nedeľu, čo je veľmi krátka doba. S čím príde vedenie, to neviem," reagoval po zápase s Albánskom kouč Šilhavý. Ten je pri národnom tíme viac ako päť rokov, no horšie obdobie nezažil. Vlani jeho zverenci síce nepostúpili na MS, ale dôveru dostal aj do ďalšieho kvalifikačného cyklu.

Česi ho rozbehli sľubným domácim triumfom nad Poľskom (3:1), no potom iba remizovali v Moldavsku 0:0. Po povinnej výhre na Faerských ostrovoch (3:0) už nasledovala domáca remíza 1:1 s Albánskom a teraz prehra 0:3 na pôde rovnakého súpera. Výrazne si tak skomplikovali situáciu v boji o postup na ME, kde v samostatnej histórii ešte nikdy nechýbali.