Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Šilhavý povedie reprezentáciu Ománu, podpísal dvojročný kontrakt

Na snímke bývalý tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý. Foto: TASR - Martin Baumann

Šilhavý viedol českú reprezentáciu päť rokov, na lavičke skončil napriek postupu na EURO 2024 v Nemecku. Predtým trénoval Slaviu Praha, Jablonec či Liberec.

Maskat 1. februára (TASR) - Bývalý tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý povedie národný tím Ománu. S tamojším zväzom podpísal dvojročnú zmluvu.

Šesťdesiatdvaročný kouč si berie na nové pôsobisko aj štyroch doterajších spolupracovníkov, pomáhať mu budú asistenti Jiří Chytrý, Milan Veselý, kondičný tréner Pavel Čvančara a analytik František Ševínský. "Vedeli sme, že chceme pokračovať spoločne a že by sme si radi vyskúšali zahraničie a ideálne opäť v reprezentácii. Omán je exotická destinácia, zaujímavá. Prvé dojmy sú skvelé," povedal Chytrý pre portál idnes.cz.

Omán sa predstavil aj na Ázijskom pohári, zo základnej skupiny však do vyraďovacej časti nepostúpil, čo stálo miesto chorvátskeho trénera Branka Ivankoviča. V minulosti už na striedačke Ománu pôsobil jeden český kouč, Milan Máčala ho trénoval v rokoch 2006-2007.

Šilhavý viedol českú reprezentáciu päť rokov, na lavičke skončil napriek postupu na EURO 2024 v Nemecku. Predtým trénoval Slaviu Praha, Jablonec či Liberec. So "zošívanými" a Libercom získal majstrovské tituly. Omán je jeho prvý zahraničný angažmán. Prvé zápasy ho čakajú v marci v ázijskej kvalifikácii MS, keď jeho tím dvakrát nastúpi proti lídrovi skupiny Malajzii. Omán je po dvoch zápasoch vo štvorčlennej skupine na druhom mieste so ziskom troch bodov.