Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovenky nebudú dohrávať proti Nórkam, získali prvý bod

Na snímke futbalistky Nórska (červené dresy) a Slovenska (modré dresy) počas silného lejaku v zápase základnej A-skupiny futbalových Majstrovstiev Európy hráčok do 19 rokov medzi Nórskom a Slovenskom v Zlatých Moravciach v pondelok 25. júla 2016. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Hracia plocha zostala po vodnej smršti nespôsobilá na pokračovanie a navyše mohlo prísť k ohrozeniu zdravia aktérok duelu. Švédska rozhodkyňa nakoniec rozhodla predčasne ukončiť zápas.

Zlaté Moravce 25. júla (TASR) - Pondelňajší zápas na ME futbalistiek do 19 rokov medzi Slovenskom a Nórskom ukončila hlavná rozhodkyňa Linn Anderssonová zo Švédska už v 49. minúte za bezgólového stavu. Európska futbalová únia (UEFA) nakoniec rozhodla, že stretnutie sa nebude dohrávať, Slovenky tak získali v záverečnom zápase A-skupiny prvý bod na šampionáte po remíze 0:0, ale do ďalšej fázy sa neprebojovali.

Na konci prvého polčasu sa prehnala štadiónom v Zlatých Moravciach silná búrka, ktorá donútila hlavnú rozhodkyňu odložiť začiatok druhého polčasu o približne 20 minút. Oba tímy nakoniec nastúpili do druhého polčasu, z ktorého však stihli odohrať len štyri minúty pre zvyšujúcu sa intenzitu búrky. Po dlhom zvažovaní a neutíchajúcom daždi zostala hracia plocha nespôsobilá na pokračovanie a navyše mohlo prísť k ohrozeniu zdravia aktérok duelu. Švédska rozhodkyňa nakoniec rozhodla predčasne ukončiť zápas.

"V momente, keď sme sa dozvedeli, že sa to odkladá, tak išli dievčatá do aktívneho strečingu, aby nevychádzali na ihrisko stuhnuté. Po piatich minútach mohli všetci prítomní vidieť, že to s futbalom nemalo nič spoločné. Kvitujem rozhodnutie, dôležitý je pohľad na zdravie hráčok, aby neprišlo k nejakému hlúpemu zraneniu. Hneď po piatich minútach sa to stalo pri kontakte našej brankárky so súperovou útočníčkou," povedal tréner Sloveniek Branislav Petrovič.



UEFA nakoniec oznámila s ohľadom na výsledok druhého duelu, v ktorom Francúzsko vyhralo nad Holandskom 2:1, že stretnutie sa nebude dohrávať. Dôvodom je, že oba tímy (Slovensko aj Nórsko - pozn.) stratili šancu na postup do semifinále. Bezgólový stav zo 49. minúty tak zostane v platnosti.

Slovenky získali historicky prvý bod na európskom šampionáte. "Je to historický bod v prvom rade, teraz to len spracovávam. Dievčatá tento verdikt zatiaľ nevedia. Určite sa z toho budeme tešiť, aj keď náš zámer bol trošku iný. Lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche," vyjadril sa Petrovič.



ME futbalistiek do 19 rokov - A-skupina:

Nórsko - Slovensko 0:0 - ukončené v 49. minúte

Holandsko - Francúzsko 1:2 (0:2)
Góly:
60. Roordová - 18. Katotová, 24. Geyorová (z 11 m)