Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Horná vyhrala MS v silovom trojboji, zlato má aj v drepe a mŕtvom ťahu

Ivana Horná (vľavo), archívna snímka. Foto: Facebook

K titulu majsterky Európy, ktorý získala v marci v Dánsku, tak pridala aj vytúžený titul svetovej šampiónky.

Minsk 23. júna (TASR) - Slovenská reprezentantka Ivana Horná získala na majstrovstvách sveta v klasickom silovom trojboji v Minsku zlatú medailu v hmotnostnej kategórii do 63 kilogramov. V bieloruskej metropole triumfovala celkovým súčtom 457,5 kg za výkon 165 kg v drepe, 92,5 kg v tlaku na lavičke a 200 kg v mŕtvom ťahu.

Horná vybojovala zlato aj v drepe a mŕtvom ťahu. K titulu majsterky Európy, ktorý získala v marci v Dánsku, tak pridala aj vytúžený titul svetovej šampiónky.

"Je to doma. Vybojovala som titul majsterky sveta v klasickom silovom trojboji a získala zlato taktiež v drepe aj v mŕtvom ťahu. Výkon síce nebol podľa očakávaní, ale zhadzovala som štyri kilogramy a bola som veľmi unavená. Budúci rok už budem štartovať v kategórii do 72 kg, v plnej krásne a sile. A ako bonus som v pondelok podpísala kontrakt s SBD. Som šťastná, že mi to takto vyšlo," uviedla na svojom facebookovom profile mladá trojbojárka zo Soblahova.

V klasickom silovom trojboji sa súťaží bez podporných dresov. Horná už má v zbierke aj titul vicemajsterky sveta (2016), z ME má dvakrát zlato (2015, 2017) i striebro (2016). Je držiteľkou niekoľkých európskych klasických rekordov.